terese

Träna med barnen i poolen

Lata semesterdagar utan krav och måsten, men hur var det med träningen? Gymmet kanske inte lockar när solen skiner från en blå himmel.

Det är lätt att komma ur sina vanliga rutiner under sommaren men det finns roliga lösningar för att få till lite övningar även under semestern. Varför inte kombinera lek och träning tillsammans med barnen i poolen? Terese Alvén, aktuell med träningsfilmer för Folkpool, ger sina bästa bad- och träningstips för vuxna och barn:

1. Bollar funkar alltid, även i vattnet och här tipsar jag om Kasta Gris. Den leken kan man anpassa efter barnets ålder och storlek. Vill du träna extra, ställ dig på det djupa och trampa samtidigt vatten.

2. Simma och tävla om vem som kommer först fram. Man kan tycka vad man vill om det här med att tävla, men barn gillar det och man kan tävla och ha roligt utan tävlingsfokus. Här gäller det så klart att fuska lite till barnets fördel, så de vinner, i alla fall ibland …

3. En grym träning för vuxna, som är en kul lek och vattenvana för barn, är när barnen hoppar i från kanten och sedan fångas i luften precis före de landar i vattnet.

4. Håll barnet under armarna och snurra runt i vattnet. Det är en jättebra bålträning och naturligtvis hur kul som helst för barn i alla åldrar. Ju äldre och tyngre, desto mer träning.

För fler tips på träning i vatten, se Teres träningsfilmer här!

Beställ katalog

Fyll i dina adressuppgifter så skickar vi kostnadsfritt våra pool- och/eller...

Återförsäljare

Kontakta din närmaste återförsäljare för tips, råd och support.

Solvatten

Idag saknar över en miljard människor tillgång till rent vatten, det vill säg...