spabad i vedbod

Vedboden som förvandlades till en spabadsmiljö utöver det vanliga

Familjen Sundh är en av förra årets vinnare i tävlingen ”Vinn tillbaka ditt bad”. Med en placering av spabadet inte likt någon annan var de självklara vinnare! Vi var såklart nyfikna på hur vardagen ser ut med spabadet och hur idén kläcktes att ställa badet i vedboden.

Hur kom det sig att ni bestämde er för att köpa spabad?
- Vi hade länge drömt om ett härligt spabad. Under 17 år bodde vi på landet i Stockholms skärgård med egen brunn och där var vi tvungna att ständigt spara på vattnet. Inte ens ett badkar för de små barnen var att tänka på. När vi sedan flyttade till förorten Nacka och till den stora lyxen med kommunalt vatten så tänkte vi direkt att… nu skaffar vi minsann ett litet spabad!

Varför valde ni Folkpool?
- Av en slump kom vi i kontakt med Folkpool Nacka-Värmdö i Gustavsberg då vi egentligen letade efter en ”flytmatta”, och samtidigt bara ville småkolla på olika spabad. En sådan ”flytmatta” hade de tyvärr inte men vad de däremot hade var en så otroligt charmig och hjälpsam tjej vid namn Aura som jobbade i butiken. En vecka senare bestämde vi oss för att slå till och köpa ett spabad av Folkpool i just den butiken.

Ni har ju valt en fantastisk placering på ert spabad, hur kom ni på idén?
- Efter flytten så kom nästa insikt; Oj vårt hus ligger ju i ett tättbebyggt område med hus och vägar runt alla knutar, hur gör vi nu? Det var då vi kom på idén med att omvandla det gamla vedförrådet, som ändå bara var halvfullt, till ett öppet uterum under bar himmel. Så min man började riva det gamla förfallna förrådet och mura upp små stödmurar där veden fint kunde staplas ovanpå som små väggar och där spabadet kunde placeras innanför.

Ser det som vår privata lilla guldkant i vardagen.

Vi vägde av, fyllde upp och plattade till marken där badet skulle stå så att det blev i våg. När spabadet kom med lastbil så blev vi dessutom tvungna att såga ner lite trädgrenar och buskage så att kranen kunde komma över muren och vedväggarna. Efter det har projektet växt med ett litet skyddande tak för veden, hängande fotogenlampor och ljusslingor o.s.v.

Vad är det bästa med spabadet?
- Att krypa ner efter en stressig dag, lite frusen och spänd i kroppen. Eller med ömmande muskler efter en tuff fysisk arbetsdag och sätta på lite bubblande massage är helt underbart. Det är en så obeskrivligt skön och lyxig känsla att alltid ha tillgång till ett uppvärmt härligt bad.

spabad för två

Var det svårt att välja modell, hur kommer det sig att det blev den ni valde till slut?
- Vi visste från början att vi var ute efter en mindre modell då vi har lite ont om plats och vill smyga lite med faciliteten. Vi var inte heller ute efter ett bad för många utan ser det som vår privata lilla guldkant i vardagen.

Hur ofta badar ni? Och skiljer det sig hur mycket ni badar beroende på årstid?
- Självklart badar vi året runt! Minst en till två gånger i veckan. Sommartid ställer vi ner temperaturen och förvandlar badet till en liten svalkande minipool.

Retreat

Retreat - Perfekt för två eller den lilla familjen
Retreat är en liten juvel. Med kompakta mått och god komfort är den perfekt för två eller den lilla familjen. Med två extra sköna kaptenssäten får du perfekt komfort och massage inklusive fotmassage. På motsatta sidan finns ett öppet säte med plats för två vuxna eller tre barn.


Läs mer om Nordic hot tubs - Retreat

Beställ katalog

Fyll i dina adressuppgifter så skickar vi kostnadsfritt våra pool- och/eller...

Återförsäljare

Kontakta din närmaste återförsäljare för tips, råd och support.

Solvatten

Idag saknar över en miljard människor tillgång till rent vatten, det vill säg...