Pooldrömmar som blev till verklighet

Ett rött hus med 8 meter pool

Emma Sjöström berättar om när deras pooldrömmar äntligen blev till verklighet.

Hur startade pooldrömmen?

Hela familjen har drömt om pool rätt länge men det var först efter att vi byggde vårt hus för några år sedan som vi på allvar började fundera över om det inte skulle vara trevligt att äntligen skaffa pool, berättar Emma.

Vad var det som gjorde att ni valde just den typ av pool ni har nu?

"Dels var det ur ett rent estetiskt perspektiv. Vi tyckte att den rektangulära formen och storleken (4x8 m) passade både vår tomt och vårt hus. Valet föll på en thermopool för att den har bra isolerings­standard och därmed lägre driftskostnader."

Hur tänkte ni vid val av liner, trappa och pooltak?

Vårt val föll på en blå mosaikliner vi tyckte helt enkelt att den var snyggast.

"När det gäller val av trappa funderade vi både en och två gånger om vi skulle ha en hörntrappa eller en trappa längs kortsidan. Valet föll på en trappa längs kortsidan och det har vi inte ångrat. Trappan gör det lätt för ung som gammal att gå i och ur poolen och den är så mysig att sitta i under varma sommardagar."

Pooltaket har gjort att vi kan bada i alla väder. Att simma under taket när det regnar är underbart och taket har definitivt förlängt badsäsongen.

Pool med pooltak
Pool med pooltak

Vad har varit roligast/mest utmanade med att bygga pool?

Det roligaste med att bygga pool var nog att se hur en dröm vi haft under lång tid blev till verklighet. Även om vi tog hjälp med hela bygget från start till slut så får man räkna med att det ändå är mycket jobb som ska göras. T ex byggde vi vårt pooldäck och återställde marken där tunga maskiner gått fram.

Några tips eller råd till kommande poolbyggare?

"Börja planera ert poolprojekt i tid. Det tar alltid längre tid än vad man räknat med. Läs på om fördelar och nackdelar med olika pool­konstruktioner."

Hur var poolsommaren 2022?

"Helt underbar! Vi öppnade poolen i början maj och stängde den i oktober så vi hade en lång och härlig säsong. Poolen användes flitigt av familj och vänner - både under soliga och regniga dagar."

Något roligt badminne att dela med dig av?

Ett roligt minne är när våra barn hade poolgympa med släkten. Det drog både många skratt och stora leenden.

Emma Sjöström @sistahusetibyn