kärlek till vatten

Kärlek till vatten

Man kan säga att jag alltid haft en crush på känslan att simma under vatten. Och ett stort intresse att fotografera. Jag har sedan jag var liten älskat att bada i poolen, befann mig självklart mer under vattenytan än över. Jag och mina vänner simmade som sjöjungfrur, sjöng sånger under vattnet, gjorde kullerbyttor, hade dyktävling från kanten och räknade hur många längder vi orkade simma utan att komma upp - om och om och om igen.

Första digitalkameran jag köpte, när jag var tonåring, var en kamera som kunde fota under vattnet och den användes flitigt under somrarna och på semestrar i flera år framöver. Hur idéen med bröllopsfoto under vattnet blev verklighet minns jag inte riktigt - det var nog flera faktorer som spelade in. Dels såg jag en fantastisk tavla i lobbyn på hotell Lydmar i Stockholm; ett gigantiskt fotografi av en kvinna i nattlinne som befann sig i en våning med högt i tak, gamla möbler och kristallkronor. Hon flöt runt i sitt vardagsrum. Jag älskade känslan i bilden! När jag sedan satt och letade efter bröllopsfotograf, hittade jag en som dessutom höll på med undervattensfotografering, vi bokade inte henne men timingen var perfekt. Precis som att man erbjöd undervattensfotografering på sista tillfället av babysimmet med vår son, detta var våren innan bröllopet.

självklart ett bröllopsfoto under vattnet

Det var helt enkelt som att bitarna föll på plats i mitt huvud, plötsligt kunde jag inte tänka mig något mer självklart än ett bröllopsfoto under vattnet! Enda hindret var egentligen att övertala min blivande man att ställa upp på att bada med bröllopskläderna på! När inte ens han skakade på huvudet åt mig, var det klappat och klart!

Klänningen hade gått från vit till svart efter bröllopsfesten och en sensommarkväll hemma hos syrran slängde vi på oss kläderna igen. Min svåger hoppade glatt ner i poolen med sin GO PRO, alla småkusiner stod i poolhuset och tittade med stora ögon på de knasiga vuxna som badade med kläderna på och syrrorna fotade från olika vinklar uppifrån, haha det var lika bra teamwork som dagarna innan bröllopet skulle gå av stapeln! Nu hänger klänningen i garderoben igen - nästan lika vit som på bröllopsdagen.

Text: Rebecka Sandberg