Skapa din egen pooldröm

Pooldrömmar

Skapade sitt egna fantastiska badparadis.

En varm sommardag och vi är i Norrköping och besöker @maryspassionforinterior, eller Marie Wahlin Tideklev som hon heter när man träffas utanför sociala medier.

Vi stiger in i ett fantastiskt badparadis där allt verkar hittat sin rätta plats i trädgården.

Ligger det mycket planering bakom eller har allting fallit på plats allt eftersom i byggandet? Fanns både pool och spabad med från början?
- Vi bodde tidigare i Stockholm och började titta på hus där men insåg att vi inte kunde hitta det vi ville ha och att pool som vi länge drömt om var något vi skulle få välja bort. Därför flyttade vi tillbaka till vår hemstad Norrköping och byggde nytt. Pool var då något som var prio i trädgården när vi byggde och planerade för huset.

Spabad var å andra sidan något vi sa att vi inte behöver men när vi besökt lite olika spa och insett hur mycket vi uppskattar att sitta i ett spabad och förstått vad det gör för stressnivån, skaffade vi även ett sådant. Vi använder det varje helg och i synnerhet på fredagar då vi avslutar arbetsveckan med ett bad och kommer ner i varv. Vi ångrar inte inköpet av spa-badet!

Var den gråa mosaiken och gaveltrappen ett självklart val?
- Ja, det var enkla val för oss. Linern ger ett fint ljus från vattnet, nästan lite medelhavskänsla över det hela. Trappen var väldigt användbar när dottern lärde sig att simma och den är härlig
att sitta i en solig dag.

Har ni något roligt badminne att dela med er av?
- Det är nog alla gånger vi haft vänner och familj på besök då barnen badar från morgon och kväll. Men i övrigt så är nog hela sommaren ett härligt badminne tack vare poolen.

Vad har varit roligast/mest utmanande med att bygga pool?
- Det roligaste med att bygga pool är att se en dröm ta form och att sedan få njuta av semesterkänsla på hemmaplan samt att se hur glada barnen blev av poolen.

Det mest utmanande är att tajma allting med grävmaskinist, poolleverantör, elektriker och trallbygge. Man måste tycka om att ha stora projekt igång och att agera projektledare. Men det är det förstås värt.

Tips till kommande poolägare är att vara ute i god tid om man vill ha pool lagom till sommaren. Vi började titta på och planera för poolbygget i oktober och allt var klart lagom till maj året därefter.

För de som tycker antingen pool eller spabad, vad säger du till dem?
- Oj, svårt. Vi är väldigt glada över att vi även skaffade spabad. Men om vi måste välja så skulle vi ändå säga den vanliga poolen.

Den använder vi i princip dagligen från månadsskiftet april/ maj till oktober och barnen älskar den. Vi behöver inte åka iväg till badplatser varje dag på sommaren heller vilket är himla skönt. Det blir semesterkänsla på hemmaplan!

Ni har även knutit ihop solduschen på ett fint sätt med stenarna och den övriga inredningen på altanen. Hur tycker ni att den fungerar?
- Den fungerar jättebra och vi är nöjda även med den. Vi brukar duscha av oss innan vi hoppar i poolen och det förenklar att kunna ta en dusch utomhus. Det är dessutom en härlig känsla och upplevelse att ta en dusch under bar himmel.

@maryspassionforinterior