Selma pool

Tekniska nyheter för enklare vattenvård

Inför badsäsongen lanserade vi tre tekniska nyheter som minskar pysslet med poolen samtidigt som de sänker både elförbrukning och kemikaliekostnader.

 

Dessa innovationer gör poolskötseln enklare och smartare så att vi kan ägna oss åt viktigare saker som att njuta och att ha roligt.

ICO mätstation Pool Salt

Detta är ICO för pooler med saltklori...

Pris 5 490 kr

Mäter och analyserar vattenkvaliteten

i både pool och spabad


Mätstationen ICO flyter på ytan i poolen och analyserar vattenkvaliteten varje timme. Med hjälp av sensorer mäter den temperatur, pH, klor/brom och salt/mineraler. Du kan lätt hålla koll på poolen, var du än befinner dig, tack vare att mätstationen kopplas upp via wifi eller bluetooth som sedan visar resultatet i en app.

Mätstationen sticker endast upp en centimeter ovanför vattenytan och fungerar utan problem under poolöverdrag eller i ditt bräddavlopp.

Automatisk justering av klormängden

Aquarite Flo Advanced, vår andra nyhet, är en poolstyrning med saltklorinator som kontinuerligt producerar klor av salt. Den har även funktioner såsom temperatursensor, flödesvakt och transformator för poolbelysningen.

Aqurite Flo Advanced monteras på poolväggen och kan uppgraderas med klorstyrning, pH styrning och wifi-uppkoppling. Det smarta med klor- och pH-styrningen är att den mäter och justerar automatiskt klormängden samt pH-värdet.

Uppgraderingen av wifi innebär att du via en app kan övervaka och styra poolens funktioner. Ska du resa bort kan du enkelt sänka pooltemperaturen i energisyfte, för att sedan i god tid höja den och bada i perfekt badtemperatur vid hemkomsten.

Enkelt reglera varvtal på ny pump

Nyhet nummer tre är flerfartspumpen Hayward Max Flo XL som gör det möjligt att styra vattnets cirkulationshastighet efter behov. Energiförbrukningen kan minskas med upp till 80 procent genom att cirkulera vattnet långsammare.

Pumpen blir dessutom mycket tystare vid lägre cirkulation. När det behövs kan varvtalet på pumpen enkelt regleras så att den får tillräcklig kraft, exempelvis när reningsverket ska backspolas.

Aquarite och Hayward Max Flo XL kan kopplas ihop så att den förstnämnda styr pumpen. Då kan du med fördel ha olika program med olika varvtal över dygnet. På natten när ingen badar kan pumpen bli extra tyst för att maxas när det badas som mest på dagen och extra rening behövs.