jacuzzi ekerö

De har redan koll på nästa års trender

Nytt år betyder ny badsäsong och även nya produkter. Vi kikade in på produktavdelningen några veckor innan jul för att se hur de förbereder sig inför det stundande badåret 2020.

Vad händer på produktavdelningen just nu?
Planering, nu under höst och vinter jobbar vi med sortimentet för 2020 och 2021. Det är inte bara nya produkter som ska till utan äldre sortiment ska plockas bort och utgå. Planen och sortimentet ska sättas inför hela året och vi jobbar även intensivt med all kampanjplanering och prissättning där många tusen artiklar uppdateras. När priserna är satta ska nya kataloger tryckas för pool, spabad och tillbehör. Då vi både är en produkt- och försäljningsavdelning handlar det också om att vara med och göra en volymberäkning och estimering hur försäljningen kommer att se ut nästkommande år.

Hur ser era olika arbetsperioder ut och hur skiljer det sig mellan årstiderna?
Höst och vinter är nästan vår högsäsong, vi har fullt upp hela året men denna period är mest intensiv. Fokus ligger på arbete tillsammans med leverantörer och samarbete med andra avdelningar internt. Även våra återförsäljare lämnar synpunkter och idéer om kommande och befintligt sortimentet. Att besöka olika mässor internationellt är oerhört viktigt för att se vart trenderna bär av. Framförallt hur våra producenter jobbar på andra marknader där vi kanske kan plocka in fler delar och bredda sortimentet. Vi spanar ständigt efter nya områden där vi som företag kan utvecklas. När butikerna sedan har högsäsong då blir det mycket support och frågor till oss om produkterna. Mycket av vårt arbete ligger också i monteringsbeskrivningar och manualer som underlättar för butik och slutkund.

Vi försöker bygga en helhet med rätt kvalité till rätt pris som vi på Folkpool står för

Thomas och Jenny

Thomas Biörck & Jenny Klangeryd

Hur tänker ni när ni jobbar med nya produkter?
Först och främst säkra upp att kvalitén håller för våra krav. Men det ska även passa in i vårt befintliga sortiment och ligga rätt i tiden trendmässigt. För pool har vi hela produktionsbiten hos oss. Ett poolpaket innehåller dels produkter som vi importerar från externa leverantörer och dels delar som vi tar fram helt själva med konstruktionsritningar på plats hos oss. Vi jobbar med konstruktörer som gör beräkningar så att den färdiga produkten är kvalitativ. Vi försöker bygga en helhet med rätt kvalité till rätt pris som vi på Folkpool står för.

Vilken tid på året är roligast och varför?
Även om hösten och vintern är mest intensiv så är det också den som är roligast, planering och uppstart av nya projekt. Tillfredställelsen att se utvecklingen av sortimentet längs hela produktflödet som jobbas fram tillsammans med olika avdelningar.

Alla kolleger hjälper till på olika sätt att forma de produkter som till slut hamnar i butikerna och säljs till våra kunder. Det är otroligt tillfredställande att vara med från idé, kvalitetstest och inköp till marknadsföring och butiksexponering. Att ha det övergripande ansvaret över alla de produkter som är Folkpool.