sls bild

”Ett tryggt och säkert Pool- och Spaliv"

 

För att främja säkerhet i- och runt omkring Pooler och Spabad samarbetar Folkpool med Svenska livräddningssällskapet. Mål och syfte är att öka simkunnigheten och medvetenheten runt de produkter Folkpool arbetar med, allt för att du som kund ska kunna ska få ett så glädjefullt och tryggt ägande som möjligt.

En pool i trädgården, som är öppen för familjens och grannarnas barn, är en härlig källa till lek och bus men ger också livsviktig vattenvana. För att säkerställa en trygg badmiljö har Folkpool tillsammans med Svenska Livräddningssällskapet listat det som är viktigt att tänka på!  Läs mer om vårt samarbete här

I samarbete med Svenska Livräddningssällskapet har vi tagit fram några viktiga frågor om badsäkerhet. När barnen svarat rätt och förstår svaren så belönas man självklart med ett diplom. Tryck på diplomet nedan för att komma vidare till frågeformuläret, glöm inte att fylla i barnets namn i det markerade fältet innan utskrift!

Svenska Livräddningssällskapet tipsar
För ett tryggt och säkert pool- och spaliv kan man med fördel använda lite saker till hjälp för att öva vattenvanan och på så sätt vattensäkerheten. Med hjälp av dykleksaker övas vattenvanan i en leksituation. Bada tillsammans för ett säkrare poolliv! Icke simkunniga ska alltid bada tillsammans med en simkunnig vuxen. Med en simdyna kan ni öva bentag men också använda som förlängda armen. Förlängda armen innebär att du har något redskap mellan dig och den du ska rädda. Simkunnighet är en färskvara så fortsätt öva vattenvana året om!