låt roboten göra jobbet

Låt poolroboten göra jobbet

Poolexperten Fredrik Öhrström ger tips och råd kring poolrobotar!

Vad finns det för skillnader på Folkpools poolrobotar?
Största skillnad är om roboten städar endast botten eller både botten och väggar. Vissa robotar är även anpassade för olika storlekar på pool, olika insugnings- och städförmågor. Beroende på hur poolen ser ut rekommenderar vi olika robotar men personligen tycker jag man ska investera i en robot som städar både botten och vägg.

Vad är den vanligaste frågan om poolrobotar?
Vad den klarar av och inte, det handlar mycket om att man vill åt enkelheten. Det är precis som en självgående gräsklippare, en robot stoppar man ner i poolen och låter den göra jobbet.

Vad behöver man göra för att underhålla sin robot?
Efter städning skall man alltid öppna upp filter och rengöra, har man dammsugarpåse tömmer man den efter städning. Låt inte roboten stå kvar i poolen när den är klar med sin städning. Ett fel som många gör är att låta roboten börja städa när man precis startat poolen på våren. Vi rekommenderar att låta poolen komma upp i 15 grader för att roboten ska må bra, ”den vill inte bada kallt”. Pumpar och maskinrum kan annars ta skada av det kalla vattnet.

Vill du lägga minimal tid på skötsel av din pool är en poolrobot ett riktigt bra alternativ.

När man startar sin städning, vad ska man tänka på då? Sänk ner roboten helt innan ni trycker igång den så att alla luftfickor försvinner, roboten ska aldrig gå torr.

Utöver robotstädning, vad behöver man göra?
Poolroboten tar bort grövre smuts som löv, sand och pollen men man behöver självklart tillsätta kemikalier för att få ett perfekt poolvatten.

Tips från poolexperten?
Självklart vill man ha ett enkelt liv kring poolen, det ska vara bekymmersfritt helt enkelt. Vill du lägga minimal tid på skötsel av din pool är en poolrobot ett riktigt bra alternativ.

mäklare

Fredrik Öhrström - poolexpert