Solen och värmen är här!

Solen och värmen har kommit och därmed även de första baden. Nu finns alla möjligheter till härliga stunder vid poolen eller vid sjö och hav.

 För att kunna njuta fullt ut av sommaren ska du testa din simkunnighet. Simkunnighet är en färskvara som ska testas varje år innan du eller barnen ger er ut på eller i vatten. Testa din och barnens simkunnighet genom att simma längsmed stranden eller kanten på poolen, ha alltid sällskap med. Klarade ni 200 meter, varav 50 meter på rygg?

Tänk på att alltid ha koll på barnen när de badar, lägg bort mobilen och surfplattan en stund och njut av tiden med barnen istället. Att ha ständig uppsikt över dina barn när de badar är ett viktigt steg till en vattensäker sommar. Ett annat är att vara medveten om vad man kan och inte kan, när det kommer till simning.

Ska ni ut och åka båt eller vistas vid vatten, glöm inte att använda flytväst, det är en billig livförsäkring. Har ni ingen flytväst går det bra att låna på någon av de flytvästdepåer som finns runt om i landet. Med rätt kunskap kan ni njuta av att vistas i, vid och på vattnet. Vill du lära dig mer om vattensäkerhet besök gärna vår hemsida där hittar ni även var alla flytvästdepåer finns. www.svenskalivraddningssallskapet.se Länk till annan webbplats.

Text av: Stefan Friberg Svensson, Svenska Livräddningssällskapet

Läs mer om "Jag kan bada säkert" ett diplom och en pin som barnen belönas med när det klarat av att svara på frågor om badsäkerhet.

livboj