bygg pool

Köp nu & bada till midsommar

Många väntar till våren med att beställa och bygga sin pool. Då är det hektiskt i butikerna och det kan vara svårt att få tag på montörer. När trycket är som högst kan även leveranstiderna påverkas och badpremiären kan i värsta fall skjutas fram. Visste du att det går att sätta igång poolbygget redan under vintern? Vi har pratat med Markus Bergquist, Folkpools återförsäljare i Skurup i Skåne, om att bygga pool tidigt på året.

- Vi bygger pooler i stort sett året runt. Det är egentligen bara när tjälen är tjock och svår att bryta igenom som vi
inte bygger, säger Markus. Hos Folkpool är trycket på pooler som högst sent på våren och i början av sommaren.

- Likadant är det för oss i Skåne. De flesta bygger sin pool under vår och tidig sommar. Det är en hektisk tid för alla entreprenörer vilket kan leda till väntetider. Därför brukar vi säga att det är bäst att bygga sin pool under hösten/ vintern. Det kan gå snabbt att bygga en pool och göra den badklar. Dock bör man räkna med att trädgården behöver tid för att återhämta sig, särskilt efter att grävmaskinen har gjort sitt. Tjälen kan också vara till fördel i byggnationen när tunga grävmaskiner går in på tomten, då skadan på tomten minimeras.

En härlig miljö runt poolen är antagligen vad framtida poolägare ser framför sig och bygger man sin pool tidigt får man ett härligt badparadis lagom till sommaren.

poolbygge

- Ju tidigare man bygger desto bättre är det, så att man får en lång badsäsong. Man måste komma ihåg att det inte bara är poolen som ska bli färdig utan även allting runt omkring som trädäck eller stenläggning, växter och så vidare, förklarar Markus.

- Man kan lyfta fram fördelar med alla årstider. Det absolut bästa är att bygga så snart man bestämt sig och inte
vänta på någon särskild tid på året. När man bestämt sig för en pool vill man såklart ha den klar så snart som
möjligt. Det är vår erfarenhet, säger Markus.

Givetvis styr var du bor möjligheterna till poolbygge på vintern. Norr om Dalälven sitter ofta tjälen längre och man får vänta till våren, medan vi i Skåne har ett mildare klimat som ger andra förutsättningar.

Kontakta din Folkpoolbutik redan idag!