bygg pool

Ute är det nya inne

Poolen blir automatiskt trädgårdens mittpunkt och under sommarhalvåret en förlängning av vardagsrummet. Vi vill spendera livet runt poolen den varma tiden på året. Vardagsrummet flyttar ut och miljön runt poolen blir minst lika ombonad och mysig som inomhus. Vi vill spendera all ledig tid i denna avslappnande miljö tillsammans med nära och kära, dag som kväll.

Fokus på trädgården har blivit riktigt trendigt på senare år och att utsidan ska spegla insidan på hemmet gällande rum och inredning. Under den varma perioden vill vi spendera livet utomhus allt från att äta, leka till att bada. Placeringen av själva poolen har förändrats över tid. När Folkpool startade för 50 år sedan låg poolen en bit bort i förhållande till huset. Nu ska den ligga nära, ett dopp ska inte vara långt bort! Ofta byggs trädgården för att passa poolen och inte tvärtom. Vi nöjer oss inte med bara en pool rakt upp och ner utan vill ha en välkomponerad trädgård med flera rumsindelningar för olika ändamål. En plats där vi kan sitta och äta med en ordentlig matgrupp. Ytterligare en plats för att koppla av med en loungegrupp, kanske ett par sköna solstolar. Uteköket har blivit alltmer populärt då man inte ens behöver gå in för att tillreda maten.

Synergy

Lys upp trädgården med mysiga Synergy

Mindre pooler gäller
Poolerna blir allt mindre för att uppfylla drömmen även för de med begränsad tomtyta. Det kan också vara ett ekonomiskt val då poolen har mindre vatten som ska värmas upp. Trots att den starka favoriten hos folket fortfarande är den rektangulära på 4 x 8 m börjar en konkurrent 3,5 x 6,5 m knappa in. En storlek som är lätt att få plats med i trädgården samtidigt som den erbjuder tillräckligt med utrymme för både lek och träning. Med vårt smarta träningsredskap Swim Trainer begränsas du inte alls av storleken på pool utan kan simma tills du storknar.

Inbjudande trapphäng
Helgaveltrappan, som utgör hela kortsidan på poolen, blir alltmer populär både gällande utseende och funktion. Ett bekvämt sätt att kliva i och ur vattnet för alla åldrar. Barnen tycker att det är kul att leka i trappan medan de vuxna gärna sitter halvvägs ner i vattnet och bara kopplar av. Många väljer en härligt blå liner i mönster av mosaik. Fördelen med en linerpool är att om du tröttnar på färg eller mönster byter du duken invändigt och har plötsligt fått ett helt nytt utseende på poolen.

poolbygge