jacuzzi ekerö

text och bild: Sandra Östlind

En plats för hela familjen

Att få vakna på morgonen, kunna gå ut och ta ett dopp. När man kommer hem från en lång arbetsdag, kunna gå ut och ta ett dopp. Det sista du gör på kvällen, ett kvällsdopp. Ja, det är inte mycket som slår det, detta är vardagslyx, riktig vardagslyx!

Vi är så nöjda med vårt poolbygge! Visst var det mycket jobb, men vilken dröm. Och själva planeringen var ju också en del av bygget. Hur stor, vilket läge, vilken färg på linern, trapp mm. Men allt detta har bara varit kul. Att få välja och vraka bland Folkpools alla tillbehör och få göra sin egen pool har varit så kul! Att få forma den som man själv vill och att få ta del av deras stora utbud, det var det som gjorde att vi valde just Folkpool.

Vi ville bygga en plats där vi kunde samlas hela familjen, hela släkten och alla vänner! En plast där vi kunde få umgås och ha det roligt, en plats där det skulle finnas tid för både aktivitet och vila. Och jag tycker vi skapat just det. Här kan man umgås och spela volleyboll i poolen med vännerna, eller varför inte grilla en god köttbit under pergolan, eller slänga sig ner i en fåtölj och bara njuta av värmen och doppa fötterna i poolen. Här vill vi att man ska trivas och det gör vi!

När jag inreder tänker jag alltid att skapa rum.

Vi ville som sagt att det skulle bli mer än bara en pool, så vi satsade på mycket ytor. Vi byggde ett stort trädäck runt hela poolen. Poolen är 4x8 meter plus en trapp på ena kortsidan. Runt denna har vi alltså byggt ett stort trädäck, allt som allt är ca 15x10 m. På ena kortsidan ville vi ha en plats för umgänge, så vi byggde en stor pergola för att rama in matplatsen vid poolen och för att få en mer mysig känsla. Här har jag sedan byggt ett stort matbord där hela familjen får plats.

När jag inreder tänker jag alltid att skapa rum. Vare sig jag inreder inne eller ute så gäller det att skapa små miljöer i en stor miljö, små rum i ett stort rum. Och för att skapa den där mysiga hemmakänslan även utomhus, så ska du tänka ungefär likadant som när du inreder inomhus. Skapa de där små stillebenen med växter, möbler, lyktor mm, det är då du får den där rätta känslan även utomhus.

Några tips för att skapa stilleben utomhus är växter, mycket växter. Och här går det ju att välja och vraka i massor. Och skapa gärna i höjder, blanda höga och låga, ställ dem ihop för att skapa t ex en vägg. Använd textiler även utomhus, vi har mycket kuddar, filtar och dynor för det ska kännas ombonat och ge mer rumskänsla.

Johanna Lind Bagge

Vi valde till en utedusch och det är något vi verkligen är nöjda med. Det är perfekt att skölja av små fötter när de är gräsiga, eller skölja av sig efter ett dopp i poolen eller varför inte ta kvällsduschen ute under bar himmel? Det blir även en mysig hörna att inreda!

Sandra Östlind, influencer på @sandrashem