En hållbar badmiljö

Idag finns det en hel du kan göra för att poolen ska bli mer energieffektiv. Här är de produkterna och teknikerna som hjälper dig som redan har en pool, eller dig som som står i begrepp att skaffa en, att tänka klimatsmart och därmed spara energi.

TÄCK POOLEN
Pooltäckning är A och O för att minska energiförbrukningen. Mest effektivt är ett pooltak eftersom det fungerar som ett växthus som både isolerar och släpper igenom solvärme. Ett alternativ är vårt säkerhetsöverdrag RIB-cover där det bildas en luftspalt mellan täcket och vattenytan som isolerar och håller kvar värmen i poolen.

pool

Pooltaket har flera energismarta fördelar

VÄRMEPUMP MED INVERTERTEKNIK
Nästa smarta val är att investera i en poolvärmepump med inbyggd inverterteknik som förbrukar betydligt mindre el än traditionella värmepumpar. Invertertekniken innebär att pumpen arbetar sig upp till den inställda vattentemperaturen för att sedan gå ner på lågvarv. Dessutom gör invertertekniken att poolvärmepumpen är tystare än en traditionell pump. Med vår HeatForce Inverter Plus kan du för varje investerad kWh få 6-11 gånger så mycket effekt tillbaka.

POOLPUMP I FLERA HASTIGHETER
Med en steglös poolpump har du möjlighet att reglera hastigheten under dygnet, till exempel minska varvtalet under natten när pumpen inte behöver jobba lika hårt. På så sätt görs en stor engergivinst jämfört med pumpar som har ett fast varvtal. En annan fördel med ett lägre flöde är att ljudnivån sänks. Vår steglösa pump kan installeras på både nya och gamla pooler.

SMARTARE RENING
Att inte slösa på vatten är viktigt även i vårt vattenrika land, eftersom det går åt mycket energi för att rena vatten. Med ett patronfilter räcker det att spola av filtret med vattenslangen två gånger per säsong. Swimclear patronfilter från Folkpool används om och om igen och fungerar både till gamla och nya pooler.

garden

MINSKA KLORANVÄNDNINGEN
Med en saltklorinator går det att minska kloranvändningen. Saltklorinatorn tillverkar den desinficerande kemin som behövs i rätt mängd direkt på plats i poolen. Aquarite Flo från Folkpool är inte bara en saltklorinator utan också en smart poolstyrning som håller koll på vattenkvalitén och som via en app även kan styra pump, temperatur och belysning.

KOPPLA UPP POOLEN
Att koppla upp sin pool är kanske den smartaste lösningen för den som verkligen vill ha koll på sin anläggning ur
energi- och miljösynpunkt. Senaste nytt hos Folkpool är små mätstationer som flyter i poolen och kopplas upp till mobilen via en app. Du får då löpande information om badvattnet och möjlighet att justera och effektivisera skötseln.

pool

ISOLERA POOLEN
Välisolerade pooler är något vi kommer att få se mer av eftersom det både minskar värmeförlusten och förlänger badsäsongen. Thermopool från Folkpool har 10 cm tjock isolering i form av polystyrenblock och är definitivt ett energismart val för den som funderar på att köpa en pool.


BYT UT POOL-LAMPAN

Att byta poollampor är det enklaste sättet att spara el. LED-belysning är numera standard i alla nya pooler från FolkpooL. Den som har en gammal pool kan lätt själv byta ut glödlampan på 300 W mot en LED-lampa på 18 W.

Vill du göra klimatsmarta val? Kontakta din Folkpoolbutik redan idag!