jacuzzi ekerö

Familjen Larzon-Rickmo bygger pool del II

Poolen hos familjen Larzon-Rickmo är äntligen klar. Första doppet är redan avklarat och barnen badar för glatta livet trots att det ännu är tidigt på badsäsongen. Idéerna med det nya poolområdet är många och bara fantasin sätter gränser. Nu väntar en härlig badsommar för familjen med umgänge och glädje runt poolen.

Läs gärna första delen i vårt reportage i en tidigare artikel under aktuellt här på folkpool.se

Vilken är den främsta anledningen till att ni byggde pool?
Vi ville skapa en hemmaoas!

Hur tänkte ni kring poolmiljön?
Vi ville skapa en privat atmosfär. Att ha stora ytor att kunna utveckla vår oas vidare på genom åren med alltifrån bubbelbad, bastu, uterum, utekök... Visioner finns i massor, sen får vi se hur vi väljer och vad vi har för möjligheter att utveckla med tiden. Vi har cirka 170 kvadratmeter altan inklusive poolytan att lattja med.

Vi ville skapa en hemmaoas

poolbygge

Vad var viktigt?
Att inte bygga in oss i begränsningar utan att ha ytor att vidareutveckla med tiden. Pooltaket och den inbyggda trappan kändes prioriterade för oss.

Blev det som ni tänkte er?
Absolut, hittills är känslan över förväntan trots att vi inte är klara med hela poolmiljön och sommaren inte infunnit sig ännu.

Vad ser ni mest fram emot första sommaren som poolägare?
Härliga bad och en massa umgänge vid poolen samt möjlighet till aktivitet och träning både i och omkring poolen.

poolbygge

Vad återstår att göra?
Kortsiktigt är att bli klara med miljön runt poolen. Vi ska få upp belysning, montera poolduschen samt arrangera med växter och dekorativa saker. Vi vill få till en myshörna i form av en pergola med segelduk. På sikt ska vi bygga ihop altanen med framsidan. I övrigt får vi känna in livet runt poolen i sommar och vad vi vill utveckla vidare i vår oas.