jacuzzi ekerö

Familjen Larzon-Rickmo bygger pool

Fia Larzon med familj bestämde sig i höstas för att slå till på en pool och inledde sitt poolbygge. Nu har de kommit en bra bit på väg och färdigställer under våren sin pool och miljön runtomkring. Vi kommer i två reportage följa deras bygge mot målet: en badklar pool och det första dyket!

Berätta, hur startade er pooldröm?
Den har vuxit fram under åren. Från att barnen var små har vi haft enkla upplåsbara pooler till allt större rampooler som vi haft stående på altanen. Till slut blev dessa pooler för stora för altanen och för små för barnen.

Vad blev det för poolmodell och varför just den?
Det blev en Folkpool Garden med brutna hörn 3,6x 6,6 m. Vi valde att lägga till extra djup på 5 cm då Gardenpoolerna i regel är lite grundare. Denna pool passade vår tomt allra bäst och de brutna hörnen gör intrycket mjukare där den är placerad relativt nära huset.

Pooldrömmen har växt fram under åren

Fia Larzon

Fia Larzon

Var det svårt att bestämma utseende på poolen såsom liner och trappa?
Nej, vi var direkt eniga om att en inbyggd trappa längs med ena kortsidan var både snyggt och praktiskt. Både mysigt att kunna sitta i poolen samt att det ser enormt inbjudande ut. När det gällde liner var vi inte sugna på en klassisk blå liner utan valde en grå mosaik. Den kommer göra sig otroligt bra, stilren och snygg, mot vårt vita hus och altanen som vi valt att lägga av OrganoWood som är en silvergrå trall.

Larzon-Rickmo bygger pool

Hur har poolprojektet gått?
I ett rasande tempo! Vilka proffs! Foolkpool stöttade och vägledde i alla val och skötte helheten med involverade entreprenörer. Trots att vi var tvungna att spränga då vi stötte på lite berg, pooltaket fanns inte på lager och avfuktning krävdes inför linerläggning, så stod allt helt klart på knappt en månad. Våra snickare tajmade och la trallen runt poolområdet inför att pooltaket levererades. Under taket jobbade sedan poolbyggarna när de slutförde jobbet med att sätta linern. Det var fascinerande att följa arbetet.

Larzon-Rickmo bygger pool

Har ni ändrat något under projektets gång?
Nej, inte vad vi kan komma på. Allt känns faktiskt över förväntningarna som var höga! Vi är så nöjda med valet av pool, placeringen, linern och pooltaket. Otroligt snyggt! Nu har vi ju inte provbadat ännu, men kan inte tänka oss annat än att det blir en helt magiskt lyxig känsla. Nu njuter vi av att se poolen lysa upp vår baksida i vintermörkret.

Fortsättning följer i poolbygget hos familjen Larzon-Rickmo!