bygg pool

Studentfirande vid poolkanten

I rådande läge kanske inte studentfirandet blir som det var tänkt från början och då får man improvisera lite. Att fira utomhus är positivt av flera skäl så varför inte vid poolkanten?

Annika Lublin berättar från poolkanten om hur de planerade sin dotter Josefins studentmottagning. Vi började i god tid att fundera på vilket tema som vi skulle kunna ha. Josefin fastnade för färgglatt, godis, fotografering, glädje och gemenskap.

Att tänka i ett tema gör det lite roligare och lättare hur man vill ha det. Vi ordnade ett bord med en kamera och roliga detaljer som kunde användas till fotografering, hängde upp pompoms och ställde fram skålar med godis. Josefin bjöd gemensamma vänner som vi alla känner, det blev en underbar eftermiddag och kväll.

student

Vi bestämde att maten skulle vara kall, alltså lite plock av olika slag. Kallskuret, sallad, ost, bröd samt såser. Mat som går att förbereda så mycket som möjligt i förväg är en fördel. Då blir det mindre stress och man får mer tid över till gästerna. Dricka till maten och under kvällen var öl, läsk, vin och så kunde man blanda en egen drink, Aperol och rabarberlemonad tillsammans med bubbel.

Efterrätten blev kladdkaka, småkakor och jordgubbar. Känslan under dagen och kvällen var förväntan och glädje över att vår dotter tog studenten. Våra familjer och vänner gjorde studentfesten till ett fint minne.

Svårt att beräkna mat till buffén? Man kan utgå från ca 350 gram per person som riktmärke. Till exempel: 150 gram kött, 100 gram potatissallad, 50 gram sås och 50 gram i tillbehör. 2 skivor skinka är ca 40 gram. Sen tillkommer dessert utöver det.

Rabarberlemonad

Ca 8 dl oblandad saft
500 g rabarber, 7,5 dl vatten
färskpressad saft från 2 citroner, 2,5 dl strösocker

Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg rabarber, vatten och ca 1 msk citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter utan att röra om. Sila av saften i en ny kastrull och tillsätt socker.

Värm till sockret har lösts upp. Låt svalna något och rör ner citronsaften. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker medan saften är varm.

Låt kallna helt och förvara i kylskåpet. Späd med vatten, gärna kolsyrat för en mer läskande smak. Servera riktigt kallt med mycket is och några skivor citron.

student

Tips! Okrossbara glas och poolbarer är perfekt för festligheter kring poolen utan risk att gå sönder. Med sin tyngd och finish ser de ut som riktiga glas. Ta med drycken i badet med smarta flytande dryckeshållare.

Glas Palma Balloon 69cl 2-pack okrossbara

2-pack av glas Palma Balloon från Bar...

Pris 220 kr

Glas Falsterbo Longdrink 36cl 4-pack okrossbar

Förpackning av 4 stycken Falsterbo Lo...

Pris 295 kr

Glas Stripe Öl 40 cl okrossbara

Glas Stripe Öl 40 cl från Barcompagni...

Pris 89 kr

Glas Stripe Vin 38 cl okrossbara

Glas Stripe Vin 38 cl från Barcompagn...

Pris 99 kr

Flytande dryckeshållare grå

Servera kylda drycker i poolen eller...

Pris 399 kr

Flytande dryckeshållare blå

Servera kylda drycker i poolen eller...

Pris 399 kr