kärlek till vatten

Börja planera din drömpool i tid

Många väntar till våren med att beställa och bygga sin pool. Visste du att den bästa tiden att bygga pool är på hösten och vintern?

Många vill hemestra med en egen pool. 2020 var på grund av pandemin ett annorlunda år för oss alla. För poolbranschen har det inneburit en oväntat stor efterfrågan på pooler när vi svenskar skulle semestra hemma. Detta har gjort att våra poolmontörer har haft extra mycket att göra vilket har påverkat väntetiden för att få poolen byggd.

Många väntar med att planera och bygga sin pool till vår och tidig sommar. Det är en hektisk tid för alla entreprenörer vilket kan leda till väntetider. Därför brukar vi rekommendera att man börjar sin planering och byggnation tidigare.

säkra din hemester och bygg poolen i tid

Man kan lyfta fram fördelar med alla årstider. Det absolut bästa är att bygga så snart man bestämt sig och inte vänta på någon särskild tid på året. Givetvis styr var du bor möjligheterna till poolbygge på vintern. Norr om Dalälven sitter tjälen i längre och man får vänta till våren, medan Skåne har ett mildare klimat som ger andra förutsättningar.

Det kan gå snabbt att bygga en pool och göra den badklar. Dock bör man räkna med att trädgården behöver tid för att återhämta sig, särskilt efter att grävmaskinen har gjort sitt. Tjälen kan också vara till fördel i byggnationen när tunga grävmaskiner går in på gräsmattan.

En härlig miljö runt poolen är antagligen vad framtida poolägare ser framför sig. Man måste komma ihåg att det inte bara är poolen som ska bli färdig utan även allting runt omkring som trädäck eller stenläggning, växter och möbler. Bygger man sin pool tidigt får man ett härligt badparadis lagom till sommaren.