Så mycket höjer en pool värdet på ditt hus

Till skillnad från andra lyxprodukter, som till exempel en bil eller båt, som minskar i värde så höjer en pool värdet på ditt hus.

Det visar Boolis nya poolanalys. För Storstockholm är siffran 3,49 procent – eller 319 000 kronor, säger Christopher Madsen, utvecklare och analytiker på Booli.

 

Genom avancerad analys som är baserad på faktiska försäljningar och statistiska värderingar visar Boolis poolanalys tydligt att ett hus som säljs med pool har ett högre värde än de som inte har det. Skillnaden är i snitt 3,45 procent eller 249 000 kronor beroende på var i landet man bor.

 

– Vi vill skapa ett beslutsstöd för villaägare eftersom en pool är en stor investering. Nu vet vi att det lönar sig att investera i en pool. Det är en trygghet inför framtiden, säger Christopher Madsen, utvecklare och analytiker på Booli.

 

Vad är första steget om man har bestämt sig för att bygga en pool?

Magnus Holgersson berättar att det är bra att börja med att skriva ner alla tankar och önskemål. Han tipsar även blivande poolägare att söka inspiration på nätet för att hitta bilder som matchar deras drömmar.

Vi rekommenderar ett hembesök där vi går igenom kundens önskemål och idéer och tittar på förutsättningar på plats. Ibland dyker det upp saker som kunden inte har tänkt på.

Sedan tar vi fram förslag för att lyckas, säger han och betonar att Folkpool är med från första idé till badklar pool.

Magnus

Magnus Holgersson

kärlek till vatten

Det behöver varken vara dyrt eller svårt att äga en pool

Men det finns några myter om pooler som Magnus Holgersson vill reda ut. Det handlar bland annat om att det ska vara dyrt att äga och svårt att sköta om en pool.

– Det tar faktiskt längre tid att klippa gräset eller sköta om rabatten. Poolskötseln tar bara en halvtimme i veckan och ännu kortare om du har en automatisk poolrobot. Det är även många som tror att det är dyrt att värma upp poolen, men det stämmer inte. Med dagens smarta teknik med poolvärmepump så är en pool inte alls dyr att värma upp. Det kostar inte skjortan om man vill ha behaglig värme i poolen, säger han.

Magnus Holgersson förklarar att i första hand är poolen en investering för mer vardagsglädje och högre livskvalité för hela familjen, att den dessutom höjer värdet på huset är en fördel i beslutsprocessen.

 

Om Boolis poolanalys
– Booli har tittat på 3 415 hus med pool där försäljning har skett.
– Försäljningarna har skett mellan den 1 juni 2016 och 1 september 2020.
– Skillnaden är i snitt 3,45 procent eller 249 000 kronor beroende på var i landet man bor.
– För Storstockholm är siffran 3,49 procent eller 319 000 kronor.

pool