Varför en saltklorinator?

Rent vatten med automatik

Det finns flera starka skäl att välja saltklorinator förklarar Magnus Holgersson på Folkpool. Först och främst ger saltklorinatorn mycket effektivt desinficering, så att du får ett rent hygiensikt vatten.

Men mest uppskattat är nog att vattnet blir behagligare för hud och ögon och fritt från klorlukt. Slutligen är det bättre för miljön än traditionella klortabletter och andra kemikalier som används för desinficering.

 

Behagligt vatten

Saltklorinatorn reducerar halten bundet klor vilket gör att hud och ögon inte irriteras. Det är något många uppskattar, i synnerhet personer med känslig hy menar Magnus. De som är överkänsliga mot klor i vattnet upplever oftast inte något problem i pooler med saltklorinator.

 

Beprövad teknik

Vi på Folkpool har arbetat med saltklorinatorer i mer än 35 år och har mycket god erfarenhet av tekniken. Våra senaste modeller passar både på nya och befintliga pooler, berättar Magnus.

 

Vilken passar dig bäst?

SoftClean 50 är verkligen lätt att installera och lätt att använda säger Magnus. Den har smarta temperaturstyrda program som kan finjusteras efter ditt eget behov. Det enda du behöver göra är att mäta klor och pH varje vecka för att kontrollera att nivån är rätt samt justera produktionen vid behov.

 

Sedan har vi modellen som heter Aquarite Flo Advance från Hayward som är till för finsmakaren och har förmodligen marknadens bästa cell. Välj till paket med redox- och pH-styrning så har du ett system som liknar det som finns på badhuset.

 

Med jämna mellanrum kontrolleras värdena med ett testinstrument och sensorerna kalibreras vid behov. Väljer du till WiFi modul så får du en överskådlig app som även kan kontrollera belysning och varvtalsstyrd pump. Oavsett vilken du väljer så får du en produkt som ger skönare vatten som dessutom är bättre för miljön berättar Magnus.

 

Rent vatten med automatik

Att använda sig av en saltklorinator är enkelt, bekvämt och mycket effektivt för att hålla poolen ren från bakterier och alger utan att behöva tillsätta vanliga klortabletter säger Magnus.

 

En saltklorinator tillverkar fritt klor (underklorsyra) av salt. Våra saltklorinatorer behöver endast ca 0,25-0,4% salthalt i vattnet vilket motsvarar Östersjöns bräckta vatten.

 

Denna lätta sälta gör också vattnet mer behagligt att bada i. En viktig fördel är att saltet inte förbrukas utan återbildas senare i processen. Tänk på att enda gången du behöver tillsätta salt är när du ersätter urtappat vatten.

 

Folkpool Pool