5 steg till egen pool

Drömmer du också om att simma i en egen pool i sommar? I så fall är det hög tid att ta tag i ditt projekt nu. Intresset för att skaffa pool har aldrig varit större, säger Magnus Holgersson, expert på Folkpool.

Från en positiv trend till ett dramatiskt ökat intresse. Så beskriver Magnus Holgersson utvecklingen på marknaden. När pandemin slog till förra året ville plötsligt nästan alla bli med egen pool.

Många insåg att de skulle tillbringa semestern hemma och tyckte det var perfekt läge att förverkliga poolprojektet de länge drömt om, berättar Magnus.

Resultatet för Folkpool, Sveriges största leverantör av pooler och spabad, blev en försäljningsökning med nästan 50 procent. Och det stora intresset består.

Trycket är fortsatt jättestort. Därför är vårt råd till alla som funderar på en pool att inte vänta för länge – i synnerhet inte om du även vill ha hjälp med byggnationen av poolen, säger Magnus.

kärlek till vatten

Fem steg till ett lyckat resultat

Magnus Holgersson har i över 30 år hjälpt kunder att förverkliga sina pooldrömmar. Här beskriver han i fem steg vad som är viktigt att tänka på för ett lyckat resultat.

 

Steg 1: Formulera vad ni vill ha
Fundera på vilka drömmar och önskemål ni har. Samla gärna inspiration på nätet och gör sedan en lista över vad som är viktigt för just er. Vilken typ av pool vill ni ha? Hur vill ni utforma poolmiljön? Hur mycket får det kosta? Budgeten är viktig, den sätter själva ramverket för hela projektet.

 

Steg 2: Ta hjälp av en poolexpert
Ta kontakt med en erfaren poolleverantör som gör hembesök. Denne kan gå igenom era önskemål på plats, se tomtens förutsättningar och komma med tips på saker ni själva kanske inte tänkt på. Genom att ta vara på poolexpertens erfarenhet från andra poolprojekt så får ni värdefulla råd hur ni kan utforma er drömpool.

 

Steg 3: Tänk på hela utemiljön
Poolen är egentligen bara halva delen i projektet, minst lika viktigt är det att skapa generösa ytor runt omkring. I den här miljön vill ni kunna hänga med familj och vänner från sena våren till tidiga hösten. Tänk ut vilka behov ni har och vilka möjligheter som ges. Vad är viktigt för er att få med i poolmiljön? Sköna liggstolar, en pergola eller kanske ett utekök?

Steg 4: Välj rätt utrustning och tillbehör
Det finns idag mängder av smart utrustning som gör poollivet både enklare och behagligare. Ett bra överdrag är viktigt ur flera aspekter, främst för säkerheten, att skydda mot ofrivilliga dopp. Det ska vara lätt att hantera, hindra löv och skräp att falla ner i poolen och minska värmeförluster. Många väljer därför ett pooltak som uppfyller allt man kan önska sig och med taket kan du faktiskt förlänga poolsäsongen med upp till två månader. En annan bra investering är en poolvärmepump som ger en behaglig värme till mycket låg kostnad. En poolrobot städar din pool automatiskt. Den är absolut inget måste men uppskattas av alla dem som vill minimera poolskötseln och maximera tiden för njutning.

Steg 5: Välj en erfaren leverantör
Kunskap är alltid viktigt, framför allt i projekt vars resultat man ska leva med i många år. En erfaren aktör, som byggt och levererat tusentals pooler genom åren, kan både dela med sig av kloka råd och bjuda på bra och säker service i framtiden.

 

pool