Per Elofsson

Per Elofsson om livet kring poolen

Två år har gått sedan vi besökte skidstjärnan Per Elofsson och hans då nybyggda pool vid det egenritade huset i Umeå. Vi pratade då om valen man gör kring sin pool och hur första tiden som poolägare varit. Sedan dess har mycket hänt och Per har fått kämpa med att ta sig tillbaka till en vardag efter en stroke, som han drabbades av i slutet av september 2018.

- Poolen har varit en naturlig samlingspunkt sen jag blev dålig. Det har underlättat att få känslan av att vara viktlös i vattnet och att få stimulans för balans och styrka som varit nedsatt. Det sista året har hela familjen njutit av att kunna bada i stort sett när som helst och hemma, säger Per.

- Poolen har varit som skönast på sensommarkvällarna då det blivit alldeles mörkt ute men ändå varit närmare 30 grader i vattnet, helt underbart faktiskt.

Vi hade funderat länge på att skaffa pool och när vi ritade det här huset för 10 år sedan så var det faktiskt inritat en pool. Vi valde just den här poolmodellen för det kändes som ett tryggt val. Trappan var det vi verkligen fastnade för, mycket tack vare att den gör det enklare för både äldre och små barn att komma i och ur poolen.

I filmen berättar Per mer hur tankarna gick före och under projektets gång.

Poolen har varit som skönast på sensommarkvällarna

Efter att vi tittat runt bland flera leverantörer valde vi Folkpool, det kändes tryggt med ett väletablerat varumärke som har erfarenhet av klimatet vi har uppe i Norden. Vi byggde faktiskt poolen själva, delvis för att min far varit med och byggt några pooler tidigare. Det kändes som att med hans kunskap och kontaktnät kunde vi göra detta själva. Jag tycker om att hemmasnickra, så vi såg det som ett roligt sommarprojekt, berättar Per.

- Det bästa med poolen är att det känns som att man varit utomlands fast man varit hemma. Vi har haft en fantastiskt fin sommar och jag vet inte hur många timmar vi har legat här runt poolen och bara myst.