5 Goda skäl att välja pooltak

Energibesparande och säkert

Pooltak består av skjutbara sektioner som löper i skenor. När det är kallt och regnigt badar du under taket och när solen tittar fram så skjuts hela taket enkelt bort och du badar under blå himmel.

Folkpools pooltak är av högsta kvalitet vilket garanterar lång livslängd och stora energibesparingar. I din närmaste butik får du hjälp att hitta det tak som passar din pool. Pooltaken levereras som byggsats. Fraktkostnad tillkommer.

En pool med tak är ett måste när du vill skydda din pool från smuts, löv och andra föroreningar. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt pooltak för din pool och dina behov, kontakta din närmaste butik eller boka möte.

5 goda skäl att välja pooltak

1. Förlänger poolsäsongen

Genom att investera i ett pooltak skapar du längre badsäsong, du kan starta din pool tidigare på våren för att sedan njuta av bad hela sommaren och längre in på hösten. Pooltak består av skjutbara sektioner som löper i skenor.

2. Energibesparande

Upp till 80% av värmeförlusten stiger rakt upp. Därför är det extra viktigt att täcka poolen. Ett pooltak både bevarar värmen i poolen och hjälper till att ta vara på värmestrålningen från solen, likt ett växthus.

 

3. Håller poolen ren

Oftast finns det något eller ett par träd eller buskar i närheten av poolen som med all säkerhet fäller löv ibland, med ett pooltak hålls poolen ren från löv, insekter och annat skräp som annars kan falla ned i poolen.

 

4. Säkert

Säkerheten är ett av skälen att många poolägare väljer pooltak. Ett låsbart pooltak är det säkraste poolskyddet och eftersom det är så pass enkelt att hantera minskar risken för att man slarvar med övertäckningen.

 

När du badat klart skjuts taket över poolen och fästs med låssprintarna på vardera långsida och med dörren låst har du en säkrad pool. Folkpools pooltak uppfyller Boverkets normer vad gäller skyddstäcknig för att säkra poolen.

 

5. Bada när du vill

Med ett pooltak finns det inget dåligt väder, du kan bada precis när du vill. När solen skiner skjuter du enkelt av taket och när det regnar, blåser eller är kyligt ute njuter du av att bada med taket som skydd.

 

FAQ

Ett pooltak ger skydd mot vind, regn, pollen och andra föroreningar som kan göra poolen smutsig.

Dessutom kan det förlänga din poolsäsong genom att hålla värmen i poolen. Ett pooltak ger också en säkrare poolmiljö genom att minska risken för olyckor.

 

Ja, med rätt typ av pooltak kan du använda din pool året runt. Fasta tak ger fullt skydd mot väder och vind, medan teleskoptak ger mer flexibilitet att använda poolen även under kallare månader.

Vi rekommenderar att du väljer det pooltak som bäst passar dina behov och användningsområden.

Besök din närmaste butik eller boka ett möte.


 

Valet av pooltak beror på storleken på din pool, din budget och vilken typ av tak du vill använda. Fasta tak ger fullt skydd mot väder och vind, medan teleskoptak är mer flexibla och kan öppnas och stängas efter behov.

Vi rekommenderar att du rådfrågar vår kunniga personal för att hitta det perfekta pooltaket för dina behov.

Besök din närmaste butik eller boka ett möte.


FAQ

 

Monteringen av ett pooltak varierar beroende på vilken typ av tak du väljer, låga pooltak eller något högre .

Fasta tak kräver vanligtvis professionell installation, medan teleskoptak kan installeras av en erfaren DIY-entusiast. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och rådfråga vår kunniga personal för att säkerställa en korrekt installation.

Besök din närmaste butik eller boka ett möte.


För att ditt pooltak ska fungera optimalt är det viktigt att det underhålls regelbundet. Detta inkluderar att rengöra taket och byta ut eventuella trasiga delar.

Vi rekommenderar att du följer tillverkarens instruktioner och rådfrågar vår kunniga personal för att säkerställa att din pool med tak är väl underhållet.

Besök din närmaste butik eller boka ett möte.

Pooltak pool