Eco house

Eco Now House

Hur skapar man sitt drömhem utan att samtidigt bli ”miljöbov”?
Den frågan ställde sig Anders Hallström när han med familjen flyttade in i ett radhus byggt 1967. I samband med inflyttning så vaknade idén om att genomföra ett projekt med fokus på klimatsmart renovering och en studie av marknadens bästa miljöval. Resultatet blev - Eco Now House.

Erfarenheterna av projektet har dokumenterats på hemsidan econowhouse, komplett med inköpsguide, tips och inspirerande bilder. Förutom hemsidan så görs nu även en studie under ett år där klimatavtrycket från hela familjen registreras.

Kvalitet och hållbarhet har varit viktiga parametrar i Eco Now House för att komma så långt från slit och släng som möjligt, men även design och komfort.

Projektet har tagit 3 år och huset har genomgått en riktig förvandling där Anders handplockat över 100 material, produkter och lösningar som alla är ledande inom sitt segment ur miljö och kvalitetssynpunkt. Folkpools spabad är en av produkterna som finns på plats och ingår i studien.

”Vi sökte marknadens mest energisnåla spabad och valet föll på Nordic Impulse DP med plats för 5 personer precis så många som vi är i familjen.”

Impulse DP är ett välbyggt och driftsäkert bad som i test har fått den lägsta energiförbrukningen av alla spabad som säljs i Sverige. Massagen fås genom 14 jetmunstycken som styrs steglöst via luftinblandning. En inbyggd ozonrening ser till att vattenkvalitén hela tiden hålls på en hög nivå och ger dessutom ett enklare underhåll. Det väl utformade insteget fungerar också som avsvalkningssäte eller barnsäte.

Projektet har växt med tiden och i takt med att utmaningar dykt upp efterhand, men nu står drömhuset äntligen klart. Huset är tillgängligt som visningshus för föranmälda besök.

Läs mer på www.econowhouse.se Länk till annan webbplats.
www.facebook.se/econowhouse Länk till annan webbplats.

Energiförbrukning

Det är flera faktorer som påverkar energiförbrukningen i ett spabad. Hur ofta och hur länge man badar, geografiskt läge, hur spabadet är byggt och isolerat.

Samtliga bad från Folkpool är välisolerade för att ge bra driftekonomi på våra breddgrader. Ett kraftigt termolock medföljer alla våra bad och är en avgörande faktor för låg energiförbrukning.

Vi har genomfört energitest hos SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i Borås för att få fram oberoende test på vad baden verkligen förbrukar. Se testerna här

 

Våra spabad

En skön och behaglig värme - hela året

Arkiv spabad

Här kan du läsa tidigare utgivna artiklar om spabad.

Beställ katalog

Beställ katalog direkt till din brevlåda