Härliga badupplevelser året om!

Ett spabad är enkelt att installera, smidigt att underhålla och inte minst – något att glädjas av alla tider på dygnet, hela året runt. Här är vad som är bra att tänka på, innan du köper ditt spabad.

Att krypa ner bland de härliga bubblorna och känna den välgörande massageeffekten mot kroppen – få tillfällen kan väl vara mer avslappnande. Det fina är att det är lika skönt att sitta i badet ljusa sommarkvällar, som en kall vinterkväll under en stjärngnistrande himmel.

pool

Fin utsikt från spabadet är inte fel

Välj platsen för spabadet med omsorg
För många kanske det bara finns en självklar plats för
spabadet, men har du flera tänkbara – välj den med finast
utsikt, det förhöjer känslan ytterligare ett snäpp. För att få
en uppfattning om hur det kommer att bli, sätt ut pallar eller
stolar där du tänker dig att spabadet ska stå och provsitt
för att se vad som syns från sittläget på samma höjd som
i ett spabad.

Något att också tänka på är hur solen flyttar sig, såväl
under dygnet som under året. En vind- och insynsskyddad
plats är också skönt. När man ska vinterbada är det dessutom
bekvämt om badet inte står alltför långt ifrån ingången
till huset, för att slippa förlora hela den där varma och
sköna känslan på vägen från badet till dörren.

Tänk färg och form
I dag kan man välja olika färg på spabadets skal och panel. Tänk gärna både färg och form på spabadet för att få det att passa ihop med husets arkitektur och trädgårdens stil. Ett spabad som smälter in i den omgivande miljön är en del av helheten i trädgården och ger njutning även för ögat.

Enkelt installerat av behörig elektriker
Att installera ett spabad kräver inte särskilt mycket förarbete. Det viktigaste är att badet står på en plan yta som klarar vikten, en träaltan funkar ofta utmärkt. En platta av betong eller sten går också bra och placerar man sedan en isoleringsskiva under så sipprar inte värmen ut underifrån. Elen måste kopplas in av en behörig elektriker.

Så sköter du om ditt spabad
Folkpools spabad har en inbyggd automatisk rening som desinficerar vattnet. Vattnet i sin tur behöver bara bytas tre
till fyra gånger per år. Har man ett spabad med panel i trä oljas eller målas den på samma sätt som vanliga utemöbler. På syntetpaneler räcker det med att spola eller torka av för att det ska hålla sig snyggt. För badets insida finns det särskilda medel och då passar man lämpligtvis på att göra rent när man ändå
byter vatten.

Spabadets filter måste självklart spolas av med jämna mellanrum. Ett tips är att ha dubbel uppsättning av filter för att underlätta byten och rengöring av dem. Även rör och pumpar måste rengöras någon gång ibland.

Mycket badglädje för liten peng
Alla spabad har ett lock för att minska energiförbrukningen, skydda från nedfallande smuts när badet inte används och av säkerhetsskäl. Termolocken är tillverkade i UV-skyddad vinyl och isolerade med polystyrenskivor som är förstärkta med metallprofiler. Isoleringsskivorna är inneslutna i ett tätt ångskydd för bästa livslängd.

Och så till sist, kostar inte driften av ett spabad mycket?
Nej det gör ju inte det. Folkpools Nordic Impulse DP är Sveriges mest sålda spabad och dessutom det bad som har fått lägst energiförbrukning i oberoende tester. Badar man två gånger i veckan året runt, gör ett Nordic Impulse DP av med 2 210 kWh/år. I pengar innebär det ungefär 16 kronor/bad. Ett ganska billigt nöje, eller hur?

garden