20-årigt samarbete

20-årigt samarbete

1999 skickade Folkpool in den första beställningen på spabad till Dimension One Spas.

Modellen Chairman II, som finns kvar än idag, var flaggskeppet. Sedan dess har vårt samarbete utvecklats och idag 20 år senare har vi gjort tusentals kunder till nöjda ägare av spabad från Dimension One.

D1 logga

Historien om Dimension One Spas, även kallat D1 Spas, börjar i La Mesa Kalifornien 1977. Det är samma år som Stjärnornas krig har premiär i London, Elvis Presley gör sin sista konsert, windsurfing slår igenom och Jimmy Carter är president i USA.

Källman tävlingsbidrag

Då slås portarna upp till den första butiken och Dimension One Spas börjar sin resa till dagens position som en av världens ledande tillverkare av spabad, med säte i Carlsbad, Kalifornien. Företaget har med flera unika patent i branschen utvecklat spabadet som produkt. Redan 1981 tillverkades det första fullt isolerade spabadet, 1983 lanserades UltraLounge® som satte standarden för hur ett skönt liggsäte skulle utformas och 1988 var Dimension One Spas först med ett system för ozonrening i spabad. Dessa innovationer har sedan följts av många fler, som till exempel den patenterade läckert svängda designen och världens första system med vandrande massage ”Dynamic Massage Sequenser”.

Nyhet - Executive!

Till vårt 20-års jubileum är vi stolta över att lansera den nya modellen Executive i Reflectionserien. En stor pärla med plats för 8-9 sittplatser. Här är avancerad ingenjörskonst kombinerad med smakfull design. Ergonomi, vattenrening och massage i toppklass. Executive erbjuder den mest mångsidiga topp-till-tå hydroterapin. Vattenfall och belysning gör det extra stämningsfullt. Den fina, helt nya, vita panelen blir pricken över i!

20-års jubileum ger rent vatten

Tillsammans, skänker också Folkpool och Dimension One en Solvattenbehållare för varje sålt D1-spabad under 2019. Solvatten är en innovation som renar vatten med hjälp av solenergi. Efter några timmar i solen är vattnet fritt från bakterier som orsakar diarrésjukdomar som dysenteri och kolera. En stor skillnad jämfört med andra vattenreningsmetoder är att vattnet samtidigt värms upp. Det sparar både energi, pengar och miljö.

Tillsammans med våra kunder vill vi bidra till att ge fler människor tillgång till rent vatten. Under 2018 lyckades vi tillsammans med våra kunder och med bidrag från våra leverantörer, samla ihop till ett projekt i Burkina Faso.

Läs mer om samarbetet med Solvatten här