bygg pool

Bilder: familjens egna

Året-runt-pool

Valet mellan pool eller spabad kan vara svårt

I den bästa av världar vill man ha fördelarna från båda två, och det går faktiskt. Ett swimspa är året-runt-poolen där du badar i 30-38 -gradigt vatten jämt. Du kan koppla av och njuta som i ett stort härligt spabad med rejält ben utrymme och får samtidigt poolens fördelar på en begränsad yta. Simma mot jetstrålar, träna roddmaskin, köra vattenaerobics och avsluta med en härligt avslappnande massage. Med swimspa väljer du själv om du vill ta det lugnt eller träna. Vi besökte familjen Älegård i Järna som installerade ett eget swimspa på tomten.

pool

Hur gick det till när ni bestämde er för ett swimspa?

Vi har alltid velat ha en pool, trodde vi. Men när vi började konkretisera de tankarna stötte vi på för många tveksamheter hos oss själva. En pool som vi vill ha den skulle hamna över vår budget och vi ville gärna ha mer spa temperatur på vårt badvatten. Vi var även lite rädda att skötseln med en pool skulle vara jobbig. Så vi lade ner de planerna.

Nästa idé var ett enklare spa. Men samma sak där. Det var för litet för att barnen skulle kunna leka i det och då det kändes fel. Planerna på ett utomhusbad hemma lades ner, nästan helt... Så tidigare i år kollade vi runt en del bara för att det var kul och hittade något väldigt intressant. Ett stort spa, eller, en liten varm pool. Ett swimspa var det tydligen. Allt var perfekt, ett sånt här skulle vi bara ha.

Så en eftermiddag efter jobbet åkte jag förbi Folkpool i Järna för att kolla in kvalitet och storlek på badet. Det fanns inte hemma, men spabad från samma tillverkare fanns. Kvalitén kändes väldigt bra och jag blev seriöst intresserad av att vi skulle köpa ett. Turen var med oss, det fanns nämligen ett på lager, det var just den modellen vi villa ha. Jag reserverade det, åkte hem och plockade upp min fru så vi tillsammans kunde ta beslutet. Vi köpte det på stående fot en timme senare.

Hur gick tankarna innan var badet skulle stå och hur miljön skulle se ut runt om?

Vi hade tidigare en enklare pool som stod på en extraförstärkt del av altanen, så jag visste att det inte skulle bli några problem viktmässigt. Att få vårt swimspa på plats löste jag med en räls, silikonfett och väldigt hjälpsamma vänner. Jag hade tidigt en plan i huvudet hur jag skulle bygga upp runt badet. Jag gjorde en 3D-skiss i Tinker-CAD för att visualisera det innan jag började räkna på materialåtgång. Nu i efterhand blev det nästan exakt som jag tänkte mig.


Vi ville gärna ha mer SPA-temperatur på vårt badvatten

pool

Varför valde ni Folkpool?
När vi väl hittade vad vi sökte var det bara Folkpool som hade vad vi letade efter. Folkpool ligger i Järna där vi bor, vilket är praktiskt om vi har frågor eller behöver köpa tillbehör. Vi har dessutom bara hört gott om Folkpool av våra grannar och vänner.

Vad är det bästa med ett swimspa?
Barnen älskar det. Det är tillräckligt stort för att de ska kunna leka och ha kul i det. Att det håller 37 grader och är väldigt enkelt att öppna upp och stänga gör inte saken sämre. Vi vuxna njuter av att glida ner där när solen gått ner och barnen lagt sig. Att kunna njuta av värmen i vattnet med en gnistrande stjärnhimmel rakt ovanför sig är nästan overkligt. Men vi kan göra det. Varje kväll året om. Ambitionen är att simma i det också och använda det till träning, vi får se hur det går med det.

swimspa

Swimspa XB4
Våra swimspa levereras som kompletta enheter och kan enkelt ställas på plats, antingen fristående eller helt till delvis nedsänkta i trädäck.

Antal sittplatser: 9 personer
Storlek: 427 x x228 x 127 cm

Retreat