spabad vinter

Vanliga frågor under vintern

Vackert med vinter och snö! Men beroende på hur mycket snö det faller kan det ställa till det för våra pool- och spaanläggningar. Här kommer några frågor som kan vara bra att tänka på.

Hur mycket snö klarar mitt pooltak?

Våra pooltak klarar 45kg/m2. Ett pooltak kan fungera som vintertäckning i södra Sverige under milda och snöfattiga vintrar men klarar inte belastning som kan uppstå vid stora mängder blötsnö. Taket måste hållas fritt från snö för att garantin ska gälla.

vanliga vinterfrågor

Är det okej att det rasar ner
snö från taket på spabadet?

Undvik snöras ner på spabadets lock. Tung snö och is kan skada locket. Montera snörasskydd på taket om spabadet står rakt under takfoten.

Kan man bygga en swimmingpool under vintern?

Det går oftast bra att göra markarbete och bygga
poolstomme men snömängd och tjäldjup kan försvåra. I södra Sverige fungerar det ofta bra.

Har du fler funderingar över att bygga pool, kontakta din närmaste Folkpoolbutik!

Hur skall jag ta hand om mitt spalock under vintern?

Blir det mycket snö behöver man borsta bort den. Men detta brukar ske naturligt om spabadet används kontinuerligt under vintern. Ett generellt tips för att förlänga livslängden på termolocket är att ta ut och vända på isoleringen i fodralet. Om du vet att du inte kommer att bada under en tid, kan man med fördel klä in sitt spabad med en spahuv. Klicka vidare till våra spahuvar

Vi ska resa bort några veckor. Hur gör jag med mitt spabad?

Om ni ska resa bort några veckor eller längre så rekommenderar vi att ni tvättar/byter till rena filter. Kollar vattennivån och fyller upp om den är låg. Testa vattnet och dosera SpaKlor eller SpaBrom som vanligt. Stäng inte av badet utan låt det gå i normal drift. Vill du spara lite energi så kan du sänka temperaturen till ca 20 grader. Se till att termolocket är fastlåst. Låt er ”husvakt” även kolla till att badet går. Har ni aktiv ozonator eller UV-C rening och lämnar vattnet i bra skick med rena filter så bör vattnet vara bra även när ni kommer tillbaka.