Från badbalja till spabad

Som balsam för själen.

I torsdags kom vårat efterlängtade spabad, och gissa om det var riktigt omtyckt.

Det är så mycket som är bra med detta för Sagas skull. Förutom att hon älskar vatten så är värmen och massagen väldigt bra för hennes spända kropp.

Nu har vi även en sak till att hitta på med Saga här hemma. Det är inte alltid lätt att underhålla ett handikappat barn. Och när barnen har somnat och vi får sätta oss här och bara slappna av och njuta! Det är som balsam för själen det.

#kiltorp55 #kiltorpsaga #ddx3xsyndrome #dream2spabad #folkpool (29 augusti 2021)


Hur startade drömmen om ett spabad?

- Först tänkte vi att vi inte skulle ha nytta av ett varmt bad, vi har ju sjön nedanför huset och kan ju bada där. Men när vi fått prova att bada spabad efter en 2,5 mil lång cykeltur i 27 graders värme var vi sålda. Det var superskönt även då, berättar Tomas Olsson.

När vår handikappade dotter Saga blir allt tyngre är det svårt för oss att besöka badhuset – men hon älskar att bada. Därför kändes det viktigt för oss att kunna göra detta för henne.

Vi som föräldrar behöver värmen och massagen för återhämtning både fysiskt och mentalt. En halvtimme ifred på kvällen gör gott för kropp och sinne – och man sover gott sen.


Vad var viktigt vid valet av modell?

- Vi har ofta svårt att ta oss iväg för att Saga & Freja umgås med vänner och det är viktigt för oss att vänner känner sig välkomna hit istället. Därför ville vi ha plats för fler än oss själva.

Vi behövde också vissa praktiska delar, som en plan yta där Saga kan ha sin stol när hon badar och bra lägen att lyfta i och ur henne. Såklart önskade vi bra massagestrålar som mjukar upp våra kroppar.

Använder ni spabadet för olika syften under året?

- Vi har inte haft badet ett år ens ännu. Vid nyår firade vi tolvslaget i badet tillsammans med goda vänner, det var härligt. Tänker att badet används för någorlunda samma syfte året runt. Visst värmer vi oss vintertid och svalkar oss sommartid, men vi återhämtar oss, slappnar av, umgås, barnen leker och skrattar!


När är det extra skönt att bada? Hur ofta badar ni?

- Det går lite i vågor, ibland flera gånger i veckan och ibland mer sällan. Sommartid har vi underbar morgonsol vid badet, hösten bjuder på stjärnklar himmel med månljus sent på kvällen och vintern med glittrande snö runt oss.

Hela året runt har vi vår utsikt över sjön i alla årstiders egna unika vyer. Vårt bad är placerat under tak på vår altan, det kan vara härligt att höra regnet smattra mot taket när man njuter i 38 graders värme!

Har ni något tips för framtida spaköpare?

- Åk till butiken och prova, kika och fråga. Gärna flera gånger.