Eluppvärmd bastu Färdigbyggd med ångaggregat

Eluppvärmd bastu redo att placeras i din trädgård

Kirami FinVision® Nordic misty och original

Bastumoduler du inte behöver bygga

Du beställer, monterar och börjar basta redan samma dag, enklare blir det inte.

Modulerna levereras till dig färdigbyggda och redo att placeras på din tomt fristående eller ihopkopplade med andra moduler. Eluppvärmda bastun är rymlig men kompakt i sin storlek samtidigt som den klara och enkla designen gör att den passar många olika slags trädgårdar.

Sortimentet tillverkas i Finland där bastubadandet är en livsstil och hantverket av toppkvalitet. Med denna vedeldade bastu kan du njuta av rökbastu­liknande klassiska bastubad.

eluppvärmd bastu omklädningsrum, terrass och lounge
eluppvärmd bastu i poolmiljö

I Nordic Misty serien kan du välja att kombinera eluppvärmda bastumodulen med ett omklädningsrum, en terrass och en lounge eller montera endast bastumodulen fristående i din trädgård.

Nordic Misty bastumodulerna har en utsida av tidlös svart granpanel som ger ett modernt och elegant utseende. De inre ytorna är tillverkade av värmebehandlat lövträ med vacker finish. Modulerna levereras till dig färdigbyggda och är enkla att montera ihop på plats.

I Original serien kan du välja att kombinera eluppvärmda bastumodulen med ett omklädningsrum eller montera bastumodulen fristående i din trädgård.

Välj det som passar din trädgård bäst. Ytterpanelen är finskt barrträ behandlat i rustikgrå nyans. Väggbeklädnaden av överlappande okantade brädor ger bastun ett naturligt intryck.

eluppvärmd bastu original
leverans bastumodul

» Monteringsfärdiga moduler redo att placeras i din trädgård och monteras ihop med andra moduler.

Levereras färdigbyggd och klar

Välj en bastu du inte behöver bygga.

En eluppvärmd bastumodul byggs i fabriken och levereras till dig redo att placeras i din trädgård för härliga bastubad.

Det enda du behöver göra är att placera den på en plan yta som tål bastuns vikt. Grunden kan du jämna till med stenkross eller gjuta av betong.

placering bastu grund

Aggregatet är en kombination av en elektrisk värmare och ånggenerator, 10,8 kW.

Kombivärmaren är rätt val för dig som gillar mjuk, fuktig och väldoftande ånga. Aggregatet kan även användas som vanlig elektrisk värmare utan ånga och är utrustat med täljstenskopp för doft.

Bastuaggregatet levereras tillsammans med bastun och du kan enkelt med hjälp av tydliga manualer starta upp det själv i bastun.

eluppvärmt bastu aggregat

Plug and play bastu med kontrollpanel

Med de eluppvärmda aggregaten (Harvia Virta Combi, Harvia Glow Corner, Cilindro Black Steel) kan du via Xenio Combi CX110C-kontrollpanel styra både bastuaggregatet och LED belysningen.

Hela eluppvärmda bastumodulen är en ”plug and play” bastu, där all el är installerad. Det enda du behöver göra är att montera aggregatet och koppla in en 3-fas handske (anslutningskabel 5x2,5 mm2 3x16A). Det finns tydliga manualer för hur bastuaggregatet sätts ihop.

Under den löstagbara golvtrallen är det så kallad formplyfa med lutning mot mitten där en ränna leder vattnet mot dörrsidan till ett YD 50 mm pvc rör som löper under golvet mot bakre hörnet.

plug and play bastu
nordic misty bastu

Skapa en naturnära känsla

Stora glasytor länkar till naturen och skapar en känsla av luftighet vilket ger en överlägsen bastuupplevelse.

Ett dubbel­fönster av grått härdat termiskt dubbelglas ökar bastuns energieffektivitet. Panoramafönstret är något mörktonat och ger en balans mellan härlig utsikt, mild värme och bra isolering.

Bastuns insida har en modern touch. Den mörka färgen och doften av värmebehandlat lövträ, skapar en mild och inbjudande atmosfär. De ljusgrå lavarna och bastuns mörka inneryta fungerar som en vacker kontrast till varandra.

LED-belysningen under lavarna skapar en trevlig atmosfär och även den ovane bastubadaren utvecklar lätt en passion för bastu.

Kombinera modulerna för just din trädgård

Bastumodulerna kan kombineras på olika sätt - allt för att passa din trädgård och din användning.

I Nordic Misty serien kan du välja eluppvärmd bastu, lounge, omklädningsrum och terrass i den kombinationen som passar just dig. Alla moduler levereras färdigbyggda och klara att monteras hos dig.

Med tydliga instruktioner och manualer kan du enkelt montera de olika modulerna med varandra utan att behöva proffesionell hjälp. Vill du ändå ha hjälp finns det att få från din närmaste Folkpool butik.

eluppvärmd bastu, omklädningsrum och terrass

Nordic Misty eluppvärmd bastumodul, oklädningsrum, Terrass S med utedusch och Terrass M.

eluppvärmd bastu, omklädningsrum, terrass och lounge

Nordic Misty eluppvärmd bastumodul, Terrass S med utedusch, Terrass M och Lounge.

eluppvärmd bastu, omklädningsrum, lounge och terrass

Nordic Misty eluppvärmd bastumodul, oklädningsrum, Lounge, Terrass S med utedusch och Terrass M.

Förstärk känslan med infraröd värme

Vid beställning av den eluppvärmda bastun i Nordic Misty serien kan du få fyra infraröda värmepaneler monterade på bakväggen. Panelerna levereras färdigmonterade tillsammans med bastun.

De tre uppvärmningsmetoderna infra, el och ånga kan användas tillsammans eller separat. OBS: Kan ej beställas till Nordic Misty S.

infraröd värme i bastu
nordic misty bastu

Tips vid bastubad

Vakta alltid aggregatet. Barn eller djur får ej lämnas ensamma eller vara nära aggregatet.

  • Drick mycket vatten vid bastubad.
  • Temperatur ca 60-80 grader. För att döda eventuella bakterier, minst 70 grader.
  • Bra ventilation, temperatur och fuktighet ger ett bra bastubad.
  • Spädbarn ska undvika bastubad. Under 6 månader är värmetåligheten inte utvecklad. Yngre barn kan bada bastu utan ånga (kasta ej vatten), men i kortare stunder och på nedersta laven (bänken).
  • Lider du av en sjukdom, rådgör med din läkare.
  • Rör dig varsamt i bastun då lavar (bänkar) och golv kan var hala.
  • Använd alltid skyddshandskar när aggregatet vidrörs.
  • Rengöring använd miljövänliga medel och vatten. Ta bort damm innan aggregatet används.