Vedeldad bastu Färdigbyggd bastu redo för din trädgård

Vedeldad bastu redo att placeras i din trädgård

Kirami FinVision® Nordic misty och original

Bastumoduler du inte behöver bygga

Du beställer, monterar och börjar basta redan samma dag, enklare blir det inte.

Modulerna levereras till dig färdigbyggda och redo att placeras på din tomt fristående eller ihopkopplade med andra moduler. Vedeldade bastun är rymlig men kompakt i sin storlek samtidigt som den klara och enkla designen gör att den passar många olika slags trädgårdar.

Sortimentet tillverkas i Finland där bastubadandet är en livsstil och hantverket av toppkvalitet. Med denna vedeldade bastu kan du njuta av rökbastu­liknande klassiska bastubad.

Vedeldad bastu med omkädningsrum terrass och lounge
vedeldad bastu poolmiljö nordic misty

I Nordic Misty serien kan du välja att kombinera vedeldade bastumodulen med ett omklädningsrum, en terrass och en lounge eller montera endast bastumodulen fristående i din trädgård.

Nordic Misty bastumodulerna har en utsida av tidlös svart granpanel som ger ett modernt och elegant utseende. De inre ytorna är tillverkade av värmebehandlat lövträ med vacker finish. Modulerna levereras till dig färdigbyggda och är enkla att montera ihop på plats.

I Original serien kan du välja att kombinera vedeldade bastumodulen med ett omklädningsrum eller montera bastumodulen fristående i din trädgård.

Välj det som passar din trädgård bäst. Ytterpanelen är finskt barrträ behandlat i rustikgrå nyans. Väggbeklädnaden av överlappande okantade brädor ger bastun ett naturligt intryck.

vedeldad bastu orginal
Leverans bastumoduler

» Monteringsfärdiga moduler redo att placeras i din trädgård och monteras ihop med andra moduler.

Levereras färdigbyggd och klar

Välj en bastu du inte behöver bygga.

En vedeldad bastumodul byggs i fabriken och levereras till dig redo att placeras i din trädgård för härliga bastubad.

Det enda du behöver göra är att placera den på en plan yta som tål bastuns vikt. Grunden kan du jämna till med stenkross eller gjuta av betong.

Bastu placering grund

Bastuaggregatet Harvia Legend 240 GreenFlame är ett handgjort mästerverk av Harvias hantverkare och ger dig mjuka, rökbastuliknande fuktiga och syrerika bastubad.

Bastuugnens skorsten och bastuugnen levereras till dig i ett eget paket och du kan enkelt med hjälp av tydliga manualer montera den själv i bastun.

 

Vedeldat bastu aggregat

Skapa en naturnära känsla

Stora glasytor länkar till naturen och skapar en känsla av luftighet vilket ger en överlägsen bastuupplevelse.

Ett dubbel­fönster av grått härdat termiskt dubbelglas ökar bastuns energieffektivitet. Panoramafönstret är något mörktonat och ger en balans mellan härlig utsikt, mild värme och bra isolering.

Bastuns insida har en modern touch. Den mörka färgen och doften av värmebehandlat lövträ, skapar en mild och inbjudande atmosfär. De ljusgrå lavarna och bastuns mörka inneryta fungerar som en vacker kontrast till varandra.

LED-belysningen under lavarna skapar en trevlig atmosfär och även den ovane bastubadaren utvecklar lätt en passion för bastu.

Bastu nordic misty med lounge

Kombinera modulerna för just din trädgård

Bastumodulerna kan kombineras på olika sätt - allt för att passa din trädgård och din användning.

I Nordic Misty serien kan du välja vedeldad bastu, lounge, omklädningsrum och terrass i den kombinationen som passar just dig. Alla moduler levereras färdigbyggda och klara att monteras hos dig.

Med tydliga instruktioner och manualer kan du enkelt montera de olika modulerna med varandra utan att behöva proffesionell hjälp. Vill du ändå ha hjälp finns det att få från din närmaste Folkpool butik.

vedeldad bastu omklädningsrum och lounge

Nordic Misty vedeldad bastumodul, oklädningsrum och Lounge.

vedeldad bastu terras och omklädningsrum

Nordic Misty vedeldad bastumodul, Terrass S med utedusch, Terrass M och omklädningsrum.

vedeldad bastu terras, lounge och omklädningsrum

Nordic Misty vedeldad bastumodul, oklädningsrum, Terrass S med utedusch och Lounge.

Tips vid tändning av vedeldad bastu

För att tända det vedeldade bastuaggregatet är det enklast att använda naturlig tändved och torrt löv- eller granträ.

Fukthalten i träet ska vara lägre än 20 procent. Bra brännved är kluvet trä vars diameter är cirka 5 centimeter, längd cirka 33 centimeter och vikt cirka 0,5 kilo.

Stapla veden luftigt i eldstaden och tänd ovanifrån. En lugn eldslåga är ett tecken på lagom drag. Med asklådan kan du reglera styrkan på draget. Om aggregatet susar mycket när det värms upp finns det skäl att stänga till asklådan något.

Med en jämnare låga värms stenarna upp bättre och rökkanalen överhettas inte. Det kan på grund av lågtryck vara svårt att tända eld i eldstaden. I sådana fall kan du låta bastudörren stå öppen en stund och öppna asklådan lite mer tills elden i eldstaden tar sig ordentligt.

Flytande bränsle, papp och mjölkkartonger får inte användas som tändmaterial.

Tips vid bastubad

Vakta alltid aggregatet. Barn eller djur får ej lämnas ensamma eller vara nära aggregatet.

  • Drick mycket vatten vid bastubad.
  • Temperatur ca 60-80 grader. För att döda eventuella bakterier, minst 70 grader.
  • Bra ventilation, temperatur och fuktighet ger ett bra bastubad.
  • Spädbarn ska undvika bastubad. Under 6 månader är värmetåligheten inte utvecklad. Yngre barn kan bada bastu utan ånga (kasta ej vatten), men i kortare stunder och på nedersta laven (bänken).
  • Lider du av en sjukdom, rådgör med din läkare.
  • Rör dig varsamt i bastun då lavar (bänkar) och golv kan var hala.
  • Använd alltid skyddshandskar när aggregatet vidrörs.
  • Rengöring använd miljövänliga medel och vatten. Ta bort damm innan aggregatet används.