Mattor cellplast

Bottenmatta

Bottenmattan används till att separera materialen i poolbyggnadsprocessen. Den ligger mellan poolduken och marken. Bottenmattan är en 8 mm nålfiltsprodukt med en baksida bestående av latex-kalk och bindemedel. Baksidan ger stadga åt produkten och en extra utjämnande effekt mot underlaget.

Luggen är tillverkad av nålfilt även kallat non-woven material. Luggen består av korta ändlösa fibrer i 100% polypropylene.
I nålningsprocessen sätts fibrerna samman med en stor mängd nålstick per kvadratcentimeter. Textilen får då ett slags tredimensionell struktur utan någon speciell riktning. Den blir flexibel (något elastisk) smidig och stark. Risken för att produkten bryts är mycket liten. Vatten och fukt kan vandra genom produkten medan partiklar hålls tillbaka. Produkten är inte känslig för värme, kyla eller press.
Bottenmattan väger lite 1350 gr/ m2 och är lätt att använda. den går att skära till och anpassa till speciell form med en vanlig mattkniv.

Cellplast

Cellplast (även kallad väggmatta) monteras på poolväggen tar bort vissa ojämnheter men är inte obligatorisk även om flera poolmontörer anser det.