Pumpar

I vårt program är alla poolpumpar helt tillverkade av Norylplast, ett starkt och korrosionsfritt material. De lämpar sig väl även för saltvatten och tål kemikalier. Våra poolpumpar är utvecklade för att ge högsta prestanda och lägsta servicebehov.

Samtliga har rökfärgade lock så att du kan se om silkorgen behöver rensas. Mekanisk axeltätning i kol/keramik för lång livslängd och läckagesäkerhet. Genom sin utmärkta kapacitet behöver de normalt inte arbeta dygnet runt med rengöringen av poolen och med ett tidur inkopplat kan du anpassa gångtid efter behov och på så sätt spara många kilowattimmar. Samtliga pumpar är provkörda på fabrik, det kan därför vara lite fukt kvar i pumpen vid leverans.

Vid utbyte av poolpump på äldre pooler bör även motorskyddsbrytaren bytas.

Är man ute efter en mer tystgående pump så har vi en vätskekyldfrån poolpump ”Silencor” som är mer tystgående de traditionella fläktkydla pumparna. Om det finns behov av en extemt tystgående pump så rekommendear vi vår separata varvtalsstyrning ”Clever-Pool” gärna i kombination med poolpumpen ”Silencor”. När varvtalet minskas på poolpumparna minskas även ljudvolymen markant och även så energiförbrukningen.