Att äga pool

Övergripande guide

Att äga pool är en övergripande guide som går igenom vad som gäller för skötsel av poolen med kemikalier, dosering, poolstädning, reningsverk och sandfilter, vinterstängning och poolstart inför badsäsongen.

  • Testa vattnet, vikten av att testa sitt poolvatten regelbundet. Dosera poolkemikalier, vilken poolkemi du oftast behöver använda och vad du ska tänka på när du doserar klor och justerande kemikalier för pH-värde och alkalinitet.
  • Poolstädning, hur gör man och vilken utrustning behöver du för att städa poolen, pooldammsugare, lövhåv, väggborste och poolrobot.
  • Reningsverk, vi tittar in i maskinrummet och vilka komponenter som ingår. Skötsel av poolpump och sandfilter, backspolning och andra lägen på centralventilen.
  • Vinterstängning, när är det dags att stänga poolen inför vintern och vad ska du tänka på? Vårstart, kontrollera utrustningen inför uppstart av badsäsongen.

I poolvårdsguide nedan hittar du svar på de flesta frågor kring poolskötsel med en bra guide för problem, orsak och åtgärd.

Poolvårdsguiden

Med rätt skötsel är poolen alltid redo för bad och utrustningen håller längre. Följ anvisningar, råd och tips i den här guiden för ett enklare poolägande.

Poolprodukter

Bläddra bland vårt stora utbud av pool- och spaprodukter, samt tillbehör till...

Beställ katalog

Fyll i dina adressuppgifter så skickar vi kostnadsfritt våra pool- och/eller...

Återförsäljare

Kontakta din närmaste återförsäljare för tips, råd och support.