Liner

En av de viktigaste delarna i poolen

Inte bara för att den håller vattnet på plats, utan också för att den har störst påverkan på poolens utseende och miljö. Det är viktigt att tänka på vilken kvalité du vill ha på din liner. 

Poolens utseende

Skulle din trädgård vara designad med mycket sten i grå toner, kan du enkelt få poolen att smälta ihop med omgivningen genom att välja en liner inom samma färgskala. På samma sätt kan du få din pool att verkligen sticka ut med sin medelhavsblå liner mot det gröna gräset.

liner mosaik blå

Mosaik blå

liner mosaik sand

Mosaik sand


Kvalité

Det är viktigt att tänka på vilken kvalité du vill ha på din liner. Alla våra liner håller i ungefär 10–15 år om du är noga med vattenkvalitén. Väljer du en liner ur vår premiumserie Protect+, står den sig dessutom extra bra mot solblekning och missfärgningar. Den är även lättare att hålla ren då den har ett algskydd i materialet.

Montage

Det är en god idé att byta andra pooldetaljer i samband med ett linerbyte. Passa på att byta packningar till lampor, bräddavlopp, inlopp och trappor. Har du funderat på att installera en trappa, Jet-Stream eller andra tillbehör som påverkar poolstommen är det smidigast att göra detta i kombination med ett linerbyte. Om du har en botten- eller isolerande väggmatta är det klokt att byta även dessa.

Mått

I vårt sortiment finns liner till alla våra poolstommar. Om du har en pool i avvikande mått, eller en pool med speciellt mått på stommen, kan du göra en specialbeställning av din liner. Läs mer under ”Specialbeställningar”.

liner carrara

Färg och mönster

För att underlätta ditt beslut om färgval och mönster kan du besöka din närmaste återförsäljare och titta på färgkartor. Passa även på att ställa frågor och be om tips och råd inför ditt linerval.

Bra att tänka på!

Liner för Folkpools stommar
Måtten skiljer sig några cm mot angiven närmsta meter i benämningen, vilket gör att de inte passar andra stommar. Liner Classic 4 x 8 är t.ex. för poolstommen Classic Original som har innermåtten 392 x 800 x 144 cm. Linern tillverkas något mindre än det teoretiska måttet då den töjs ut vid vattenpåfyllnad.

Mönsteranpassning
Samtliga liner har synliga skarvar som kan påverka det estetiska, men inte funktionen. Observera att mönstrade liner inte är mönsterpassade i dessa skarvar.

Var snäll mot din liner
En poolliner ska hålla i många år därför är det extra viktigt att man sköter poolvattenkvalitén så linern inte tar skada.

Poolprodukter

Bläddra bland vårt stora utbud av pool- och spaprodukter, samt tillbehör till...

Beställ katalog

Fyll i dina adressuppgifter så skickar vi kostnadsfritt våra pool- och/eller...

Återförsäljare

Kontakta din närmaste återförsäljare för tips, råd och support.