Liner till poolen

POOLENS UTSEENDE OCH FUNKTION

Liner en viktig del av poolen

Att välja rätt kvalitet

Poolliner håller vattnet på plats och har störst påverkan på poolens utseende och miljö.

En liner är poolens tätskikt och är tillverkad av PVC. Liner är stark och har en lång livslängd. Sköter du om poolen och håller rätt vattenbalans och rätt klorhalt behåller linern även färg och mönster i många år.

Det är viktigt att tänka på vilken kvalité du väljer på din liner.

Liner ur linerserien Protect+ är extra tålig mot missfärgningar, solblekning och har akrylskydd Protect+ samt algskydd i materialet. Algskyddet förenklare rengöringen av linern. Linern är även extra reptålig och det är lättare att hålla vattenlinjen ren. Livslängden är upp till 15 år.

Linern kan vara enfärgad eller mönstrad.

Mönstrad liner är oftast tryckt på en vit liner med skyddslack ytterst. Det gör att en mönstrad liner tydligare påverkas i utseendet om du slarvat med vattenkvalitén. Skyddslacken skadas och det tryckta mönstret bleks bort. Enfärgad liner är oftast genomfärgad vilket gör den mer tåliga och förlåtande mot blekning.

Liner för Folkpools poolstommar

Måtten på liner skiljer sig några cm mot angiven närmsta meter i benämningen, vilket gör att de inte passar andra poolstommar.

Liner 4 x 8 är t.ex. för poolstommen Quadra och Thermopool som har innermåtten 392 x 800 x 144 cm. Den tillverkas något mindre än det teoretiska måttet då den töjs ut vid vatten­påfyllnad. Hitta liner som passar din poolstorlek.

Om du har en pool i avvikande mått, eller en pool med speciellt mått på stommen, kan du göra en special­beställning Länk till annan webbplats. av din liner.

Poolens utseende

Linerfärg och vattenfärg

Vilken färg på liner du väljer påverkar till en viss del vattenfärgen, men inte lika mycket som man skulle kunna tro.

Ljuset och omgivningen har en större påverkan och kan göra mycket för upplevelsen av färgen.

Är din trädgård designad med mycket sten i grå toner, kan du enkelt få poolen att smälta ihop med omgivningen genom att välja en liner inom samma färgskala. På samma sätt kan du få din pool att verkligen sticka ut med medelhavsblå liner mot det gröna gräset.

» Besök din närmaste Folkpoolbutik för att känna strukturen, prata liner och se alla färger innan du bestämmer dig.

De färger och mönster som vi erbjuder är:

Bottenmatta och väggmatta

Valet av underlag lika viktigt som valet av liner

En bottenmatta används till att separera linern från marken.

Den kraftiga mattan ger en högre komfort och underlättar läggningen av liner på botten. Luggen ärLuggen är tillerkad av nålfilt och består av korta, ändlösa fibrer i 100 % polypropylene som gör att poolbotten känns något mjukare.

Undersidan av bottenmattan består av latexkalk och bindemedel. Det ger stadga åt mattan och ger enextra utjämnande effekt mot marken. Mattan är lätt att hantera och går att skära i med en vanlig mattkniv.

En väggmatta (eller cellplast som det också kallas) verkar som ett membran mellan stommen och linern på poolväggen.

Väggmattan används för att ta bort eventuella ojämnheter, samt ger en mjukare och behagligare känsla när man tar i poolväggen. Med sin tjocklek på 5 millimeter ger den också en något isolerande effekt.

Hjälpte informationen på sida dig?