Liner till poolen

POOLENS UTSEENDE OCH FUNKTION

Liner en viktig del av poolen

Poolliner håller vattnet på plats och har störst påverkan på poolens utseende, funktion och miljö. För hållbarheten är det viktigt att tänka på vilken kvlieté du väljer på din liner.

Liner, poolens tätskikt, är stark och har en lång livslängd. Beräknad livslängt på en liner är ungefär 10-15 år. Sköter du om poolen och håller rätt vattenbalans och rätt klorhalt behåller linern även färg och mönster i många år.

Kvaliteten kan skilja sig mellan olika linerservier. Protect+ liner är t.ex. extra tålig mot missfärgningar, solblekning. Den har även akrylskydd och algskydd i materialet.

Algskyddet förenklare rengöringen av linern. Linern är då extra reptålig och det är lättare att hålla vattenlinjen ren.

liner pool folkpool

Att välja liner som passar din poolstomme

I vårt sortiment finns fabriksvetsad liner, eller påsliner som den också kallas, som är färdigtillverkad i fabrik och anpassad till Folkpools poolstommar.

För fabriksvetsad liner skiljer sig måtten på liner några cm mot angiven närmste meter i benämningen, vilket gör att de inte passar andra poolstommar.

Exempel: Liner 4 x 8 är t.ex. för poolstommen Quadra och Thermopool som har innermåtten 392 x 800 x 144 cm. Den tillverkas något mindre än det teoretiska måttet då den töjs ut vid vatten­påfyllnad.

Om du bygger en pool med andra mått på poolstommen än Folkpools standard­storlekar kan du göra en specialbeställning av din liner eller beställa platssvetsad liner.

Platssvetsad liner kommer i stora rullar och svetsas samman på plats av utbildade linersvetsare. Vår armerade liner kommer från välrekommerade CGT, som är världens största tillverkare av linerdukar.

Beställning av liner i specialformat gör du genom att mäta stommens innermått och fylla i ett formulär som du får från din närmaste Folkpoolbutik. Passa även på att ställa frågor och be om tips och råd inför ditt linerköp.

» Klicka på länkarna nedan för färgval, pooltyp och priser

Tillbehör till liner

Valet av underlag lika viktigt som valet av liner

En bottenmatta används till att separera linern från marken.

Den kraftiga mattan ger en högre komfort och underlättar läggningen av liner på botten. Luggen ärLuggen är tillerkad av nålfilt och består av korta, ändlösa fibrer i 100 % polypropylene som gör att poolbotten känns något mjukare.

Undersidan av bottenmattan består av latexkalk och bindemedel. Det ger stadga åt mattan och ger enextra utjämnande effekt mot marken. Mattan är lätt att hantera och går att skära i med en vanlig mattkniv.

En väggmatta (eller cellplast som det också kallas) verkar som ett membran mellan stommen och linern på poolväggen.

Väggmattan används för att ta bort eventuella ojämnheter, samt ger en mjukare och behagligare känsla när man tar i poolväggen. Med sin tjocklek på 5 millimeter ger den också en något isolerande effekt.

För platssvetsad liner finns även speciella tillbehör för montering i poolen.

Hjälpte informationen på sida dig?