Liner till poolen

POOLENS UTSEENDE OCH FUNKTION

Liner en av de viktigaste delarna till poolen

Inte bara för att den håller vattnet på plats, utan också för att den har störst påverkan på poolens utseende och miljö.

Det är viktigt att tänka på vilken kvalité du vill ha på din liner. Alla våra liner håller i upp till 15 år om du är noga med vattenkvalitén. Väljer du en liner ur linerserien Protect+, står den sig dessutom extra bra mot solblekning och miss­färgningar. Den är även lättare att hålla ren då den har ett algskydd i materialet.

Montage och mått

Det är en god idé att byta andra pooldetaljer i samband med ett linerbyte. Passa på att byta packningar till lampor, bräddavlopp, inlopp och trappor.

Har du funderat på att installera en trappa, Jet-Stream eller andra tillbehör som påverkar poolstommen är det smidigast att göra detta i kombination med ett linerbyte.

Om du har en botten- eller isolerande väggmatta är det klokt att byta även dessa.

I vårt sortiment finns liner till alla våra poolstommar. Om du har en pool i avvikande mått, eller en pool med speciellt mått på stommen, kan du göra en special­beställning av din liner.

Bra att tänka på!

Var snäll mot din liner

En poolliner ska hålla i många år därför är det extra viktigt att man sköter poolvattenkvalitén så linern inte tar skada.

Töm inte poolen helt, linern håller mycket bättre om poolen inte töms utan rengörs med vatten i.

Linern krymper om poolen töms och kan sedan ha svårt att återta formen.

Om du ändå väljer att tömma poolen helt bör det ske på kvällen (ej i solsken) och återfyllning ska göras omgående. Gå försiktigt, helst barfota, och rengör duken varsamt om poolen är tömd.

Mönsteranpassning

Samtliga liner har synliga skarvar som kan påverka det estetiska, men inte funktionen. Observera att mönstrade liner inte är mönsterpassade i dessa skarvar.

Liner för Folkpools poolstommar

Måtten på liner skiljer sig några cm mot angiven närmsta meter i benämningen, vilket gör att de inte passar andra poolstommar.

Liner 4 x 8 är t.ex. för poolstommen Quadra och Thermopool som har innermåtten 392 x 800 x 144 cm. Den tillverkas något mindre än det teoretiska måttet då den töjs ut vid vatten­påfyllnad.

Poolens utseende

Skulle din trädgård vara designad med mycket sten i grå toner, kan du enkelt få poolen att smälta ihop med omgivningen genom att välja en liner inom samma färgskala.

På samma sätt kan du få din pool att verkligen sticka ut med sin medelhavsblå liner mot det gröna gräset.

För att underlätta ditt beslut om färgval och mönster kan du besöka din närmaste butik och titta på färgkartor. Passa även på att ställa frågor och be om tips och råd inför ditt linerval.

De färger och mönster som vi kan erbjuda är:

Hjälpte informationen på sida dig?