Poolrenovering

Uppgradera din pool genom en renovering

Genom att ge din pool till exempel en ny liner kan får du en "ny" pool utan att behöva gräva.

Det finns många sätt att uppgradera en pool på. Lägger du till en trappa till din befintliga träpool vid byte av liner får du en helt ny pool med nya möjligheter och användning. Har du en glasfiberpool, kan du lägga i en liner och se den komma till liv igen.

Uppgradera med en ny liner

Liner är en av de viktigaste delarna till poolen, inte bara för att den håller vattnet på plats utan även för att den har så stor påverkan på poolens utseende och miljö. Ett byte av liner kan förhöja upplevelsen av hela poolområdets miljö. Du får en helt ny pool anpassad till din trädgård.

Vilken färg på liner du väljer påverkar till en viss del vattenfärgen, men inte lika mycket som man skulle kunna tro. Ljuset och omgivningen har en större påverkan och kan göra mycket för upplevelsen av färgen.

Är din trädgård designad med mycket sten i grå toner, kan du enkelt få poolen att smälta ihop med omgivningen genom att välja en liner inom samma färgskala. På samma sätt kan du få din pool att verkligen sticka ut med medelhavsblå liner mot det gröna gräset.

Läs mer om liner.

Varför inte lägga till en hörntrappa i din pool?

En pooltrappa ger inte bara en elegant touch till poolens design, det är också praktiskt och bekvämt när du kliver i och ur poolen. Det finns många olika pooltrapps­kombinationer att välja mellan. Välj det som passar dig och din pool.

Ska poolen användas för simträning kan en hörntrappa vara ett smart val då den inte tar upp lika mycket av poolens yta. Är avkoppling prioritet nummer ett kan en sittbänk bli favoritplatsen, perfekt för stora som små.

Läs mer om pooltrappor.

Har du tänkt på ett pooltak?

Ett pooltak kan förlänga badsäsongen och skydda poolen från löv, smuts och väderpåverkan. Pooltaket ger stora energibesparingar jämfört med ett enklare överdrag av vävt material. Främst på grund av att pooltaket är tätt vilket hindrar avdunstning. Soliga dagar släpper pooltaket igenom sollenergi som stannar under taket och värmer upp poolen.

Pooltak består av skjutbara sektioner som löper i skenor. När det är kallt och regnigt badar du under taket och när solen tittar fram så skjuts hela taket enkelt bort och du badar under blå himmel.

Valet av pooltak beror på dina individuella behov och önskemål. Taken skiljer sig i form och färg. Välj det som passar din pool och trädgård.

Läs mer om pooltak.

pool med pooltrappa

Vanligaste frågor kring poolrenovering

Hur vet jag när min pool behöver renoveras?

En del poolägare renoverar för att poolen läcker eller någon utrustning har gått sönder. Andra renoverar för att förnya poolens utseende, till exempel liner eller överdrag.

Efter hur lång tid bör man vanligtvis renovera poolen?

Byta liner behöver man göra efter ca. 12-15 år. Vid ett byte av liner får du även möjlighet att se stommens skick bakom linern. Vanligast är att man byter ut förslitningsdelar så som packningar och axeltätningar. Sand i sandfiltret bör bytas efter ca. 7-9 år.

Vad kan jag göra för att underhålla min pool på bästa sätt?

Det absolut viktigaste är att ha god vattenkvalité. Det förlänger poolens livslängd och poolen ser bra ut längre. Testa ditt poolvatten regelbundet. Folkpool erbjuder ett komplett vattentest med kemirekommendationer för endast 149:-. Klicka här för att läsa mer om vattenanalys. Länk till annan webbplats.

Jag ser att min liner behöver bytas ut, bör jag passa på att byta något annat vid samma tillfälle?

Vi rekommenderar alltid att byta samtliga packningar till armaturer vid linerbyte. Byt även cellplast och eventuellt bottenmatta. Skyddar man linern väl så minimeras risken för läckage i framtiden. Passa samtidigt på att se över om du är i behov av en pooltrappa eller bänk.

Kan jag göra det själv?

Självklart kan du det, men rådfråga gärna din närmaste återförsäljare. Vissa renoveringsarbeten kräver mer kunskap än andra.

Kontakta din närmaste butik idag för att diskutera dina möjligheter och få mer information om hur du kan uppgradera din pool inför den kommande säsongen!

Folkpool aquashell poolrenovering

Hur sent på året kan man påbörja poolrenovering?

Det varierar självklart var i landet man bor. Men försök att få allt klart innan snön kommer. Har man möjlighet att bygga ett tält över eller om man har pooltak så kan man renovera när det passar en själv bäst.

Till skillnad från vad många kanske tror är hösten en bra tid att renovera pool på. Tomten används inte i samma utsträckning som på sommaren och du hinner återställa tomten innan det är dags att börja använda poolområdet på våren.

Många väntar med att planera, bygga och renovera sin pool till vår och tidig sommar. Det är en hektisk tid för många entreprenörer vilket kan leda till väntetider, därför kan det vara bra att man börjar sin planering och byggnation tidigare.

Läs mer om att bygga pool på hösten.