Pooltäckning från Folkpool

POOLSKYDD

Skydda din pool på bästa sätt

Välkommen till vår sida om pooltäckning. Här kan du lära dig mer om olika typer av pooltäckning och hur dessa kan hjälpa till att skydda din pool, förlänga badsäsongen och göra poolunderhållet enklare.

Pooltäckning är ett måste för alla poolägare. Det hjälper till att hålla poolen ren från löv och annat skräp, minskar avdunstningen och hjälper till att hålla vattnet varmt. På Folkpool erbjuder vi olika typer av pooltäckningar för att passa olika behov och önskemål.

Pooltäckning, hjälper till att värma upp poolen genom att fånga upp och hålla kvar solens strålar. Lamelltäckning är ett annat alternativ som ger ett starkt och säkert skydd. Pooltak ger utöver säkerhet en god driftsekonomi, lite eller inget nedfallande skräp från träd samt en avsevärt längre badsäsong.

Vanliga frågor om pooltäckning

Måste en pool vara täckt?

Vi rekommenderar alltid att en pool ska vara täckt när den inte används. Detta hjälper till att hålla poolen ren, minskar avdunstning, hjälper till att behålla vattnets temperatur och kan bidra till att förlänga poolens livslängd.

Vilket pooltak ska jag välja?

Valet av pooltak beror på dina individuella behov och önskemål. Om säkerhet och hållbarhet är viktigast, kan ett lamelltak eller pooltak vara det bästa alternativet.


» Tips! Känner du dig osäker på vad som passar din pool bäst bör du kontakta våra återförsäljare som mer detaljerat kan gå igenom dina önskemål och ge en bra rekommendation.

Vilken är den bästa pooltäckningen?

Den "bästa" pooltäckningen beror på dina specifika behov och förhållanden.

Lamelltäckning ger utmärkt skydd och säkerhet. För vinterstängning finns ett speciellt framtaget vinteröverdrag som håller poolen säker och skyddar mot skräp. Pooltak förlänger badsäsongen och har skjutbara sektioner.


Ett poolskydd hjälper till att skydda din pool mot smuts, löv, djur och andra föroreningar.

Dessutom kan det minska risken för olyckor och öka säkerheten runt poolen. Ett poolskydd kan också bidra till att minska poolens uppvärmningskostnader.

 


Valet av poolskydd eller pooltäcke beror på storleken på din pool, dina behov och din budget.

Fasta poolskydd ger fullständigt skydd mot föroreningar och olyckor, medan flytande poolskydd är mer flexibla och enkla att använda.

Automatiska poolskydd är bekväma och enkla att använda, men de är vanligtvis dyrare.

Vi rekommenderar att du rådfrågar vår kunniga personal för att hitta det perfekt pooltäckning som passar dina behov.

Kontakta din närmaste butik

 


För att ditt poolskydd ska fungera optimalt är det viktigt att det underhålls regelbundet. Detta inkluderar att rengöra poolskyddet och byta ut eventuella trasiga delar.

Vi rekommenderar att du följer tillverkarens instruktioner och rådfrågar vår kunniga personal för att säkerställa att ditt poolskydd är väl underhållet.

Kontakta din närmaste butik

 


Ja, med rätt typ av poolskydd kan du använda din pool året runt.

Fasta poolskydd ger fullständigt skydd mot föroreningar och olyckor, medan flytande poolskydd ger flexibilitet och kan användas året runt.

Automatiska poolskydd är också ett bra alternativ för att enkelt täcka och avtäcka poolen.

Vi rekommenderar att du väljer det poolskydd som bäst passar dina behov och användnings­områden.

Kontakta din närmaste butik

 


I Monteringen av ett poolskydd varierar beroende på vilken typ av pooltäckning eller skydd du väljer.

Fasta poolskydd kräver vanligtvis professionell montering, medan flytande poolskydd och automatiska skydd kan monteras av en erfaren hemmafixare.

Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och rådfråga vår kunniga personal för att säkerställa en korrekt installation.

Kontakta din närmaste butik