Rektangulär pool

Med stark konstruktion.

Thermopool Bas ger dig en pool med stark konstruktion och möjlighet att monteras både i mark samt ovan mark.

På samma sätt som Thermopool Dura har du med Thermopool Bas möjlighet att få en pool med ett större baddjup och udda mått. Det är tack vare poolens konstruktion som den kan placeras både nedgrävd i mark och monteras fristående ovan mark.

Pool ovan mark eller nedgrävd pool

Thermopool Bas kan du bygga i nästa vilken storlek som helst.

Folkpool Thermo Bas har en flexibilitet som få pooler på marknaden kan mäta sig med. Du kan bygga den i nästan vilken storlek som helst och placera både i och ovan mark. Det gör att Themopool Bas passar så gott som alla typer av tomter.

Poolen består nämligen av en stomme av polystyrenblock som fylls med betong och armering. Med dessa block, som är tillverkade i Sverige, kan du minska din betongåtgång med hela 10 % jämfört med tidigare modeller.

Är du osäker om du ska välja Thermopool Dura eller Bas, så är skillnaden insidan på termoblocken. Dura har en hårdare insida och därför också ett extra skydd mot skador och avtryck på poolväggarna.
Klicka här för att läsa mer om Thermopool Dura.

För att ge din pool extra bra passform är blocken i Thermopool Bas speciellt framtagna för pooler. Blockens utsida har dräneringsspår som medför att du klarar dig utan extra dräneringsmatta. För att underlätta installationen finns spår för de horisontella armeringsjärnen i blocken.

Botten- och väggarmeringen sammanfogas före gjutning vilket gjort att vi kunnat hållfasthetsberäkna stommen. Bräddavlopp, inlopp och LED poolbelysning samt isolerande väggmatta och kraftig bottenmatta ingår.

Folkpool pool thermopool

Thermopool Bas

  • Samma hårdhet genom hela blocket med tryckhållfasthet EPS block: 200 kPa vid 10% deformation enligt SS EN 13163. EPS kvalitet: S200.
  • Kan placeras både i och ovan mark och byggas i nästan vilken storlek som helst.
  • Densitet EPS block: ca 30kg/m3.
  • Mycket stark konstruktion.
  • Välisolerad och hållbar.
  • Bra val till sluttande tomter.
  • Baddjup 1,42 m.


Energismart lösning & bra miljöval

Vi vill göra det lätt för dig som kund att välja hållbara lösningar till din pool. Därför arbetar vi med koncepten energismart och bra miljöval.

För att uppfylla kriteriet energismart och bra miljöval anser vi att en pool måste vara väl isolerad. Vi har därför låtit göra en energiberäkning för att få fram ett isoleringsvärde (U-värde) på olika poolstommars väggar.

Utfallet från beräkningen påvisar att isoleringsvädet varierar stort mellan olika stommar. Inte helt överraskande får Thermopool det bästa värdet. Läs mer om undersökningen via länken till höger.

Upp till 80% av värmeförlusten stiger rakt upp. Därför är det extra viktigt att täcka poolen. Ett pooltak både bevarar värmen i poolen och hjälper dig att ta vara på värmeutstrålningen från solen, likt ett växthus. Viktigt är att du får njuta av din pool och värmen länge.

Storleksguide

Bilden visar ett axplock på vanliga storlekar. Med sin flexibla stomme kan du få poolen i nästan vilken storlek som helst. Thermopool Bas ger dig ett badjup på hela 1,42 m.

Klicka här om du vill veta mer om de olika Thermopool Bas poolstommar och storlekar.