Thermopool Luxe Nyhet: Stark och flexibel konstruktion

nya starka thermoblock

Thermopool Luxe

Folkpool har utvecklat ett eget byggelement tillverkat i Sverige och speciellt anpassat till Thermopool.

I de nya thermoblocken har vi haft extra fokus på att ge dig bästa passform och öka den isolerande förmågan samtidigt som du minskar betong­åtgången med ca 10% jämfört med tidigare thermoblock. Dessutom får du tack vare den hårda insida på de nya thermoblocken skydd mot avtryck och skador.

Med Thermopool Luxe flexibla och starka konstruktion får du en hållbar pool som passar även sluttande tomter. Det är tack vare poolens konstruktion som Thermopool Luxe kan monteras fristående ovan mark och placeras nedgrävd i mark.

Pool för montering ovan mark eller nedgrävd

Thermopool Luxe kan du bygga i nästa vilken storlek som helst. Thermopool har en flexibilitet som få pooler på marknaden kan mäta sig med. Du kan tack vare thermoblocken bygga den i nästan vilken storlek som helst och placera både i och ovan mark. Det gör att Themopool Luxe passar så gott som alla typer av tomter, även sluttande.

Thermopool Luxe består av en stomme av polystyrenblock som fylls med betong och armering. Med de nya thermoblock, som är tillverkade i Sverige, kan du minska din betongåtgång med hela 10 % jämfört med tidigare modeller.

Extra bra passform och hård insida

Ökad isolerande förmåga.

Vid tillverkning av de nya thermoblocken har vi haft extra fokus på att ge dig bästa passform och samtidigt öka den isolerande förmågan. Poolstommens konstruktion utgör 10 cm Polystyren, vilket sparar mer energi. Den hårda insidan ger dig ett extra skydd mot avtryck och skador på poolväggarna.

Konstruktionen är självdränerande där blockens utsida har fått dräneringsspår. Dessa spår gör att ingen extra dräneringsmatta behövs. För att underlätta installationen finns spår för de horisontella armeringsjärnen i blocken. Botten- och väggarmeringen sammanfogas före gjutning vilket gjort att vi kunnat hållfasthetsberäkna stommen.

Inbyggnadsarmaturer såsom bräddavlopp, inlopp och LED poolbelysning väljer du separat i utförande och färg efter dina önskemål. Den isolerande väggmattan (cellplast 5 mm) och kraftiga bottenmattan som skyddar linern mot bottenplattan ingår vid beställning av Thermopool Luxe.

  • Tryckhållfasthet insida block: 400kPa vid 10% deformation enligt SS EN 13163. EPS kvalitet: S400.
  • För bästa styrka är blocken 250mm höga.
  • Monteras i mark eller fristående utan kontreforer.
  • Flexibel konstruktion, poolens storlek kan anpassas efter behov.
  • Mycket stark konstruktion med extra skydd mot skador och avtryck.
  • Välisolerad och hållbar.
  • Vägghöjd 1,5 m och baddjup upp till 1,42 m.
Folkpool pool thermopool
Axplock av storlekar för thermopool Luxe

Thermopool Luxe poolstommar

Med Thermopool Luxe poolstommens flexibla och starka konstruktion får du en hållbar pool som passar även sluttande tomter.

Anpassa poolstommen till dina förutsättningar och önskemål. Nya thermoblocken ger dig inte bara en flexibel passform utan även isolerande förmåga och skydd mot avtryck på poolväggarna.

Med den flexibla stommen kan du få poolen i nästan vilken storlek som helst. Thermopool poolstommar ger dig en vägghöjd på 1,5 m. Tillsammans med det unika spegelbräddavlopp får du dessutom extra baddjup upp till 1,45 m.

Folkpool pool pooltak

Poolpaket thermopool Luxe

Poolpaket med olika utrustningsnivåer för Thermopool luxe.

Välj mellan standard, extra och premium poolpaket, där standard innehåller allt som behövs för att få ihop en komplett pool inklusive säkerhetsöverdrag och poolvärmepump.