Bygg din egen Quadra pool Se instruktionsfilmerna här

INSTRUKTIONSFILTER INFÖR BYGGET

Bygg din egen drömpool

Ta del av instruktionsfilmerna och bygg din egen drömpool.

Att bygga pool är ett spännande projekt. När grävmaskinen sätter tänderna i gräsmattan slits du mellan hopp och förtvivlan, men när poolanläggningen är färdig är allt arbete som bortglömt. För att hjälpa dig på traven när du bygger din Quadra drömpool har vi tagit fram en guide i form av instruktionsfilmer med tips och råd.

» Kom dock ihåg att filmerna är endast en guide igenom processen. Mer detaljerade instruktioner finner du i manualerna.

Så här bygger du en Quadrapool

Guiden är uppdelad på fyra delar:

Folkpool Quadra är en poolstomme uppbyggd med väggreglar, bottenreglar och poolplywoodskivor i tryckimpregnerad furu, varmförzinkade stålkonsoler och beslag, vilket ger maximal kraftfördelning mellan reglarna.

Konstruktionen gör Folkpool Quadra till en extremt långlivad pool, som står emot såväl fukt som ensidigt marktryck på bästa möjliga sätt.

1. Markarbete (nedgrävd pool)

Inför markarbetet och poolinstallationen, läs noggrant igenom anvisningarna för markarbete, pool­installationen och eventuella tillbehör så att du på bästa sätt kan planera arbetet.

För att genomföra arbetet effektivt och säkert, planera genomförandet noggrant så att materialleveranser och arbete sammanfaller väl.

2. Byggnation poolstomme

Poolstommen monteras som ett regelverk bestående av bottenreglar och väggreglar som stöds av stålkonsoler.

Efter att poolstommen är rest bekläds insidan med plywoodskivor. Måtten för poolstommen finns angivet på ritningen men du får dem även utifrån de längdanpassade prefabricerade reglarna.

3. Installation inbyggnadsarmarturer & linerläggning

Det är viktigt att tänka på vilken kvalité du vill ha på din liner.

Alla våra liner håller i ungefär 10–15 år om du är noga med vattenkvalitén.

Väljer du en liner ur vår premiumserie Protect+, står den sig dessutom extra bra mot solblekning och missfärgningar. Den är även lättare att hålla ren då den har ett algskydd i materialet.

4. Cirkulationssystemet

Ledningen från poolens bräddavlopp ansluts till uttaget på pumpens grovfilter.

Står pumpen under vattennivån monteras en avstängnings­ventil före pump. Returledning till poolen skall anslutas efter filtret.

Eventuell värmare installeras på denna returledning. Står filtret under vattennivån skall en avstängnings­ventil monteras och vatten­behandling efter värmaren.

Pooltrappa Relax

Har du valt en Folkpool pooltrappa gavel Relax, kan du här se en instruktionsvideo hur du enkelt kan montera trappan under linern.

Pooltrappa Relax helgavel under liner passar Folkpools Quadra och Thermopool. Trappan passar ihop med Folkpools liner med standardmått med "gaveltrappa Relax" i benämningen.

För mer detaljerad information se ritning och manual under varje produkt/artikel Pooltrappa gavel Relax under liner.

Hjälpte informationen på sida dig?