Poolskötsel

REGELBUNDEN ÖVERSYN

Rätt skötsel för inbjudande pool

Det är inte svårt och tar inte mycket tid i anspråk. Med rätt skötsel är poolen alltid inbjudande för bad och utrustningen klarar sig bättre.

Med rätt medel och utrustning är det enklare att rengöra poolen. Välj den utrustningen och medel som passa dig och ditt poolvatten.

Poolroboten gör till exempel att du sparar vatten och kemikalier eftersom reningsverket inte behöver backspolas lika ofta. Bra för både plånboken och miljön.

Rengörings medel

RengöringsGel rengöringsmedel har olika egenskaper och påverkar vattnet på olika sätt.

RengöringsGel basisk är starkt fettlösande och perfekt för att ta bort smuts som bildas i vattenlinjen. Rengörs en gång i månaden så att inte smutsen biter sig fast och blir svårare att få bort.

RengöringsGel Surt tar bort kalk och rostfläckar. Gelformen i dessa två produkter gör att de är lätta att applicera och sitter kvar och verkar över det som ska tas bort.

Håll poolen ren

Tvätta vattenlinjen regelbundet så att inte smuts får sitta kvar och gro in i materialet. Kontrollera korgen i bräddavloppet och pumpen och töm vid behov så att det inte blir stopp i flödet.

» Övergripande guide som går igenom vad som gäller för skötsel av poolen, Kemikalier, dosering, poolstädning, reningsverk och sandfilter, vinterstängning och poolstart inför badsäsongen.

WaterLily och SpaDisc

Binder fett och smuts från vattenytan och placeras i silkorgen.

WaterLily räcker 1-2 månader och SpaDisc kan sköljas ur och rengöras med jämna mellanrum och håller normalt 1-3 månader.

Hjälpte informationen på sida dig?