Videon ovan är en övergripande guide som går igenom vad som gäller för skötsel av poolen med kemikalier, dosering, poolstädning, reningsverk och sandfilter, vinterstängning och poolstart inför badsäsongen.

Poolunderhåll

Poolen behöver regelbunden översyn och skötsel.

Det är inte svårt och tar inte mycket tid i anspråk. Med rätt skötsel är poolen alltid inbjudande för bad och utrustningen klarar sig bättre. Videon ovan går igenom vad som gäller för skötsel av poolen.

  • Att testa vattnet, vikten av att testa ditt poolvatten regelbundet. Dosera poolkemikalier, vilken poolkemi du oftast behöver använda och vad du ska tänka på när du doserar klor och justerande kemikalier för pH-värde och alkalinitet.
  • Poolstädning, hur gör man och vilken utrustning behöver du för att städa poolen, pooldammsugare, lövhåv, väggborste och poolrobot?
  • Reningsverk, vi tittar in i maskinrummet och vilka komponenter som ingår. Skötsel av poolpump och sandfilter, backspolning och andra lägen på centralventilen.
  • Vinterstängning, när är det dags att stänga poolen inför vintern och vad ska du tänka på?
  • Vårstart, kontrollera utrustningen inför uppstart av badsäsongen.

I poolvårdsguide nedan hittar du svar på de flesta frågor kring poolskötsel med en bra guide för problem, orsak och åtgärd. Behöver du hjälp med att byta poolvärmepump eller installera saltklorinator, ta en titt på våra servicetjänster.

Hjälpte informationen på sida dig?