Sveriges största pool och spaleverantör

Om Folkpool

Välkommen till marknadens största sortiment av pooler och spabad.

Vi på Folkpool har rikstäckande försäljning och service genom våra auktoriserade återförsäljare, som finns på ca 30 orter runt om i landet.

Vi är ett familjeföretag som har varit verksamma sedan 1968 med affärsidén att sälja pooler och spabad genom ett rikstäckande nät av utbildade och kunniga återförsäljare.

Idag har vi sålt över 20 000 pooler. Vi säljer pooler i olika former, storlekar och material som är anpassade efter vårt nordiska klimat. Vår pool Folkpool Classic är Sveriges mest populära markpool genom tiderna.

När du köper en pool från Folkpool får du alltid ett komplett poolpaket med allt du behöver för att montera, installera och ta ett första dopp i din nya pool. Det ingår alltid allriskförsäkring och självriskreducering när du köper pool, spabad eller separat pooltak från oss.

Folkpool är distributör för fyra väl etablerade kvalitetsmärken inom spabad som Jacuzzi, Nordic Hot Tubs, Vita Spas och Dimension One Spas. Vårt spalager har plats för ca 500 spabad och är ett av Europas största. Vi har alltid ca 300 bad på lager för omgående leverans.

Trots att branschen är ung har vi stor erfarenhet med fler än 16 000 levererade spabad sedan starten. Dessutom har vi ett stort reservdelslager och egen verkstad för att kunna ge snabb leverans och service om något behöver bytas.

Folkpool är AAA- rankade och har så varit under 15 år i rad, vilket innebär att vi har det högsta kreditbetyget ett aktiebolag kan få. För att ytterligare öka vår service gentemot dig som kund säljer vi en stor del ur sortimentet i vår webbshop där hittar du allt som gör livet i poolen lite bättre.

IKEA möblerade folkhemmet, H&M klädde medborgarna och Folkpool lyckades förverkliga drömmen om en pool för folket. Följ med oss tillbaka till 1968 och se hur allt en gång började, i ett garage på Fiskarvägen i Järna…

I slutet av 60-talet var pooler en lyxprodukt som kostade en hel del pengar. Lars och Gitte Biörck på Fiskarvägen i Järna såg en möjlighet att ta fram en poolkonstruktion som kunde byggas av händiga självbyggare till en rimlig kostnad. Helt enkelt en pool för folket.

1968 förverkligade de sin idé och företaget Folkpool var fött. Under det första året fick garaget fungera som plats för både tillverkning och lager. 1969 flyttas pooltillverkningen till en lada utanför Järna där paret hyrde det gamla höloftet.

Tillsammans med en erkänd konstruktör tog de fram en poolkonstruktion som fick namnet Markpool typ B, föregångaren till dagens Folkpool Classic. I takt med patent och bra produkter blev återförsäljarna allt fler.

Folkpool samarbetade redan då med Hayward, den främsta tillverkaren av kvalitetsutrustning för pooler och spabad. Företaget växte och paret Biörck investerade i nya lokaler på Tellebro Gård. Här höll företaget till i 30 år innan det 2005 blev dags för större och modernare lokaler. I januari 2000 presenterades de första spabaden i sortimentet och Folkpool är idag marknadsledande även inom denna kategori.

Idag är det andra generationen som driver företaget framåt. Med engagerad personal och kunniga återförsäljare som arbetar med samma entusiasm som när Lars Biörck byggde sin första pool 1968 i garaget hemma i Järna.

 

Folkpool AB
Ullängsvägen 1 ‑ 153 30 Järna

www.folkpool.se Länk till annan webbplats.info@folkpool.se

Kundcenter: 010-252 97 97 (vardagar 10-15)
Växel: 08-554 810 00

Organisationsnummer: 556294-4818