För dig som vill köpa pool

Guide inför köpet av din pool

Att bygga pool är ett spännande projekt. När grävmaskinen sätter tänderna i gräsmattan slits man mellan hopp och förtvivlan, men när poolanläggningen är färdig är allt arbete som bortglömt.

Det är en stor investering som man ska leva med länge. Många kan känna osäkerhet vid att bygga pool, men så ska man inte behöva tänka.

I första hand måste man ta fram en budget och gå igenom alla de delar som ingår poolprojektet. Genom att använda vårt underlag för poolbudget får du med alla poster som ingår och får en bättre kolla från början.

Det finns många frågor och val att svara på och välja. Vilken sorts pool vill du ha? Det finns många pooler att välja mellan, som t.ex. en linerpool eller glasfiberpool.

Vill du bygga poolen själv? Välj då rätt poolstomme som är smidig och lättbyggd.

  • Rektangulära träpoolen har en unik konstruktion som göra att den passar nästan alla typer av tomter.
  • Tack vare att glasfiberpoolen levereras i ett stycke kräver den minimal schaktgrop.
  • Med thermopoolblocken kan du minska betongåtgången med hela 10%.

Läs mer om olika poolvarianter via länken till höger och välj poolen som passar just din tomt och din budget.

Om ni önskar en badklar anläggning så kan återförsäljaren erbjuda en helhetslösning och lämna ett fast pris på en färdig poolanlägg­ning. Alternativt fungera som samordnare för att knyta ihop alla kontakter åt er så ni erhåller en badklar anläggning.

Du kan även välja att hålla i projektet själv och an­vända egna kontakter. Linermontage och montering av reningsverk är moment som kan kännas skönt att leja bort till en poolmontör. Är du händig och har tid över kanske du väljer att bygga hela poolen själv. Med poolpaketet följer utförliga instruktioner. Det är viktigt att ha tålamod, vara noggrann och verkligen följa instruktionerna.

Många väntar med att planera och bygga sin pool till vår och tidig sommar. Det är en hektisk tid för alla entreprenörer vilket kan leda till väntetider. Därför brukar vi rekommendera att man börjar sin planering och byggnation tidigare.

Videon ovan "Att köpa pool" är vår övergripande guide vad du ska tänka på om du funderar på att köpa pool. Filmen avslutas med att några poolägare svarar på olika frågor om varför de byggde pool, hur mycket skötsel som krävs och hur lång deras badsäsong är.

Kontakta gärna din närmaste poolbutik och prata med en erfaren säljare. De kan även erbjuda hembesök och gå igenom era önskemål och se vilka förutsättningar som finns på plats.

Lycka till med era pooldrömmar!

Hjälpte informationen på sida dig?

Poolprodukter

Bläddra bland vårt stora utbud av pool- och spaprodukter, samt tillbehör till...

Beställ katalog

Fyll i dina adressuppgifter så skickar vi kostnadsfritt våra pool- och/eller...

Din närmaste butik

Välkommen till Sveriges största pool- och spabutikskedja, våra folkpoolbutike...