TRÄDGÅRDSPOOLEN

Pool ovan mark - Garden

En hyllning till kuperade tomter.

Vill du bygga din pool själv? Då har du kommit rätt.

Folkpool Garden är en smidig och lättbyggd trädgårdspool som tack vare sin starka konstruktion kan poolen placeras både ovan mark och i mark.

Folkpool Garden ovanmarkspool klarar av ensidigt jordtryck, d.v.s den kraft som uppstår när poolen är tömd på vatten, till skillnad från pooler ovan mark i plåt.

Folkpool Garden ovan mark pool kan även monteras på kuperade tomter och grävas ner

TRÄDGÅRDSPOOLEN

Poolen med många fördelar

Pool ovan mark eller nedgrävd pool hjälper dig att utnyttja din kuperade tomts förutsättningar.

Folkpool Garden poolen är perfekt för dig med kuperad tomt, speciellt en tomt med sluttning där ena halvan av poolen blir nedsänkt och den andra halvan av poolen ovan mark. Poolen smälter in i omgivningen och blir en naturlig del av din trädgård.

Ovasett om du installerar Folkpool Garden som ovanmarkspool eller utnyttjar den kuperade tomtens förutsättningar blir dessutom schaktningen minimal.

Andra fördelar med trädgårdspoolen Garden är att det är mycket enkelt att ansluta trall mot poolens stomme och du kan även enkelt montera ner poolen och ta med den om du flyttar.

Till skillnad från de poler ovan mark i plåt klarar Folkpool Garden av ensidigt jordtryck, d.v.s. den kraft som uppstår när poolen är tömd på vatten.

Garden poolen ovan mark eller nedgrävd är mycket lättplacerad och ger dig låga installations- och driftskostnader.

Med en vattenvolym från knappt 11 m³ går det dessutom snabbt att få upp temperaturen i poolen.

Väljer du till en Jet-Stream kan du simträna mot en starkt forsande vattenström, vilket gör Garden poolen ”oändligt stor”.

Folkpool Garden poolstomme för ovan mark pool eller nedgrävd pool på kuperade tomter
 • Vägghöjden är 1,29 m.
 • 12 mm vattenfast plywood av tryckimpregnerad furu.
 • Beprövad träkonstruktion sedan 1968.
 • Kraftiga bottenreglar.
 • Nedgrävd eller pool ovan mark.
 • Passar även besvärliga tomter.
 • Behöver ej gjuten bottenplatta.
 • Baddjup 1,19 m.
 • Bräddavlopp, inlopp och LED poolbelysning samt isolerande väggmatta och kraftig bottenmatta väljer du separat i utförande och färg efter dina önskemål.

SJÄLVBYGGARENS FAVORIT

Storleksguide pool ovan mark

Folkpool Garden trädgårdspoolen är själv­byggarens favorit och finns i olika storlekar, både runda och förlängda.

Det som skiljer de tre förlängda Garden poolerna från de andra är den kraftiga bottenbalken och stödkonsolerna.

Vägghöjden för Gardenpooler är 1,29 m och ett baddjup på ca 1,19 m.

pool ovan mark, nedgrävdpool, storlekar
 • Runda Gardenpooler finns med måtten 3,9 m, 4,85 m i diameter.
 • Förlängda varianter finns med måtten 3,6x5,1 m, 3,6x6,6 m.
 • Rektungulära varianter finns med måtten 3x4,5 m, 3x6 m, 3x7,5 m

UTRUSTNINGSNIVÅER

Poolpaket Garden trädgårdspool

För att förenkla valet för dig har vi tagit fram olika poolpaket i olika utrustningsnivåer för Garden pooler.

Vi hjälper dig naturligtvis att sätta ihop ett paket som passar just dina behov oavsett om det är en pool ovan mark eller nedgrävd pool.

Folkpool Gardenpool är faktiskt framtagen med självbyggare i åtanke. Med färdiga vägg­sektioner och hörnbeslag blir poolstommen extra lätt att montera. Behöver du svar på fler frågor kring pool? Klicka här

Att bygga en en pool ovan mark är relativt enkelt och kan vanligtvis utföras av en person eller två personer.

En platt och jämn yta behövs för att poolen ska kunna stå stadigt. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och rådfråga vår kunniga personal för att säkerställa en korrekt och säker installation. Besök din närmaste butik eller boka möte för mer information.

För att din ovanmarkspool ska vara ren och säker att använda är det viktigt att den underhålls regelbundet. Detta inkluderar att rengöra poolen och poolfiltret, balansera kemikalierna i vattnet och kontrollera pumpen för eventuella läckor eller andra problem. Läs mer om poolrengöring här.

Vi rekommenderar att du följer tillverkarens instruktioner och rådfrågar vår kunniga personal för att säkerställa att din pool är väl underhållen. Besök din närmaste butik för mer information och beställning.

Valet av poolstorlek beror på tillgängligt utrymme och användningsområde. Ovanmarkspooler finns i olika storlekar och former, så det är viktigt att tänka på hur du planerar att använda poolen, såsom simning eller avkoppling.

Vi rekommenderar att du mäter din trädgård och rådfrågar vår kunniga personal för att hitta rätt storlek på ovanmarkspool för dina behov. Besök din närmaste butik för mer information och beställning.

Folkpool Gardenpool kan byggas delvis ovan mark och är perfekt vid sluttningstomter. Den kan även byggas helt som pool ovan mark eller helt nedgrävd pool, utan extra förstärkning om du önskar det. Behöver du svar på fler frågor kring pool? Klicka här och hitta svaret till din fråga