Folkpool Garden

Trädgårdspool

En hyllning till kuperade tomter

Vill du bygga din pool själv? Då har du kommit rätt.

Folkpool Garden är en smidig och lättbyggd trädgårdspool som tack vare sin starka konstruktion kan placeras både i och ovan mark.

Till skillnad från de ovanmarkspooler i plåt klarar Folkpool Garden av ensidigt jordtryck, d.v.s. den kraft som uppstår när poolen är tömd på vatten.

Poolen med många fördelar

En nedgrävd pool eller ovan mark pool

Med Folkpool Garden kan du utnyttja din kuperade tomts förutsättningar, speciellt med på tomter med sluttning där ena halvan av poolen blir nedsänkt och den andra halvan ovan mark. Poolen smälter in i omgivningen och blir en naturlig del av din trädgård.

Ovasett om du installerar Folkpool Garden som ovanmarkpool eller utnyttjar den kuperade tomtens förutsättningar blir dessutom schaktningen minimal.

Andra fördelar med trädgårdspoolen är att det är mycket enkelt att ansluta trall mot dess stomme och du kan även enkelt montera ner poolen och ta med den om du flyttar.

Till skillnad från de ovanmarkspooler i plåt klarar Folkpool Garden av ensidigt jordtryck, d.v.s. den kraft som uppstår när poolen är tömd på vatten.

Gardenpoolen är mycket lättplacerad och ger dig låga installations- och driftskostnader. Med en vattenvolym från knappt 11 m³ går det dessutom snabbt att få upp temperaturen. Väljer du till en Jet-Stream kan du simträna mot en starkt forsande vattenström, vilket gör denna pool ”oändligt stor”.

Folkpool Octo poolstomme


Folkpool Garden är självbyggarens favorit och finns i olika storlekar, både runda och förlängda. Det som skiljer de tre förlängda Garden poolerna från de andra är den kraftiga bottenbalken och stödkonsolerna.

  • Vägghöjden är 1,29 m
  • 12 mm vattenfast plywood av tryckimpregnerad furu
  • Beprövad träkonstruktion sedan 1968
  • Kraftiga bottenreglar
  • Nedgrävd eller fristående pool
  • Passar även besvärliga tomter
  • Behöver ej gjuten bottenplatta
  • Baddjup 1,2 m
  • Bräddavlopp, inlopp, poolbelysning LED samt isolerande väggmatta och kraftig bottenmatta ingår.

Storleksguide

Runda Gardenpooler finns i storlekarna 3,9 m och 4,85 m i diameter. Förlängda varianter finns med måtten 3,6 x 5,1 m och 3,6 x 6,6 m. Vägghöjden för Gardenpooler är 1,29 m och ett baddjup på ca 1,2 m.

Klicka här för att läsa mer om Garden poolstommar.

Storleksguide Octavia

FAQ: Fungerar Gardenpool att bygga delvis ovan mark vid sluttning?

Folkpool Gardenpool kan byggas delvis ovan mark och är perfekt vid sluttningstomter. Den kan även byggas helt ovan mark eller helt nedgrävd, utan extra förstärkning om du önskar det.

FAQ: Kan man bygga Gardenpool själv?

Folkpool Gardenpool är faktiskt framtagen med självbyggare i åtanke. Med färdiga väggsektioner och hörnbeslag blir poolstommen extra lätt att montera.

Poolprodukter

Bläddra bland vårt stora utbud av pool- och spaprodukter, samt tillbehör till...

Beställ katalog

Fyll i dina adressuppgifter så skickar vi kostnadsfritt våra pool- och/eller...

Din närmaste butik

Välkommen till Sveriges största pool- och spabutikskedja, våra folkpoolbutike...