Pool ökar värdet på villan Uppdaterad analys från Booli

SMART INVESTERING

Öka värdet på din villa

Booli har uppdaterat sin analys och den visar fortfarande att en pool inte bara höjer din livskvalitet, den ökar också värdet på ditt hus eller villa.

Att få vakna på morgonen, kunna gå ut och ta ett dopp. När man kommer hem från en lång arbetsdag, kunna gå ut och ta ett dopp. Det sista du gör på kvällen, ett kvällsdopp. Ja, det är inte mycket som slår det, detta är vardagslyx, riktig vardagslyx!

Att det dessutom är en smart investering som ökar värdet på din villa är något forskningen bevisar hela tiden, även Boolis nya poolanalys.

Genom avancerad analys som är baserad på faktiska försäljningar och statistiska värderingar visar Boolis poolanalys tydligt att ett hus som säljs med pool har ett högre värde än de som inte har det.

Tittar man på den generella modellen handlar det om cirka 230 000 kronor, men det varierar beroende på vart i landet man bor. För storstockholm ligger värdepåverkan ganska konstant kring 300 000.

Däremot har snittet för landet dragits ned lite sedan förra analysen. Det beror på ett större underlag av bostäder med pool i mindre städer och på landsbygden. Där ligger värdepåverkan generellt lite lägre.

Om Boolis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. poolanalys

Booli har tittat på ca. 7 500 sålda hus med pool.

Försäljningarna har skett mellan 2018 och 2022.

Värdepåverkan är 230 000 kronor beroende på vart i landet du bor.

Generellt får du mer för huset om du har en pool i de tre storstadsregionerna; Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vi vill skapa ett beslutsstöd för villaägare eftersom en pool är en stor investering.

Nu vet vi att det lönar sig att investera i en pool. Det är en trygghet inför framtiden,” säger Christopher Madsen, data scientist på Booli.

En slutlig iakttagelse är att poolens påverkan på försäljnings­­priset verkar ligga relativt konstant trots Covidkris och efterföljande energikris.

Oberoende av marknadsläge så bör poolägare känna sig trygga i att de förmodligen får tillbaka hela eller stora delar av en investering i en pool.

Höj värdet och bygg pool på hösten

Hjälpte informationen på sida dig?