Pool ökar värdet på villan

Ny analys visar: "Det lönar sig att investera i en pool"

En ny undersökning genomförd av Booli visar fortfarande att en pool inte bara höjer din livskvalitet, den ökar också värdet på ditt hus.

Att kunna simma några längder innan jobbet, ha mysigt häng runt poolkanten och låta barnen leka och stoja i klarblått vatten det är för många den ultimata vardagslyxen. Att det dessutom är en smart investering som ökar värdet av din villa är något forskningen bevisar hela tiden, även Boolis nya poolanalys.

Genom avancerad analys som är baserad på faktiska försäljningar och statistiska värderingar visar Boolis poolanalys tydligt att ett hus som säljs med pool har ett högre värde än de som inte har det.

Tittar man på den generella modellen handlar det om cirka 270 000 kronor.

– Vi vill skapa ett beslutsstöd för villaägare eftersom en pool är en stor investering. Nu vet vi att det lönar sig att investera i en pool. Det är en trygghet inför framtiden, säger Christopher Madsen, data scientist på Booli.

Faktaruta: Om Boolis poolanalys

Booli har tittat på cirka 6 500 hus med pool där försäljning har skett.

Försäljningarna har skett mellan 2018 och 2021.

Skillnaden är 270 000 kronor beroende på vart i landet du bor.

För Storstockholm är siffran 315 000 kronor.

Generellt får du mer för huset om du har en pool i de tre storstadsregionerna; Stockholm, Göteborg och Malmö.

Myten om att det är både dyrt och tidskrävande att äga en pool stämmer inte längre. Att sköta om din pool behöver inte ta mer än en halvtimme i veckan, det lilla jobbet handlar om att titta till vattenvärden och dammsuga upp eventuellt skräp.

Har du dessutom en automatisk poolrobot går det naturligtvis ännu snabbare. Med smart teknik, som till exempel energisnåla poolvärmepumpar, får du en behaglig temperatur i poolen utan att det kostar särskilt mycket. Läs mer om poolvärmepumpar här.

Hjälpte informationen på sida dig?

Poolprodukter

Bläddra bland vårt stora utbud av pool- och spaprodukter, samt tillbehör till...

Beställ katalog

Fyll i dina adressuppgifter så skickar vi kostnadsfritt våra pool- och/eller...

Din närmaste butik

Välkommen till Sveriges största pool- och spabutikskedja, våra folkpoolbutike...