TRÄPOOLEN ATT LITA PÅ

Träpool Quadra (Classic)

Enkel, flexibel och smart träkonstruktion

Den klassiska trästommen har utvecklats och förbättrats flera gånger genom åren - allt för att ge dig en enkel, flexibel och smart träpool.

Väljer du träpool med lång hållbarhet, väljer du ett bra val för miljön och det gäller även om du väljer en träprodukt som är impregnerad. De träskyddsmedel som vi använder är godkända av kemikalieinspektionen i enlighet med EU:s Biocidförordning.

En träprodukt som har tillverkats enligt Nordiska Träskyddsrådet kvalitetssystem och märks med NTR-A har en lång teknisk livslängd. Trä ger dessutom en låg energibelastning vid produktion och vid återvinning ger den energi tillbaka, det kallar vi ett för hållbart miljöval.

I poolbyggaren kan du klicka dig vidare bland Quadra pooler, välja de tillbehör du vill ha och få fram ett pris enligt dina önskemål.

Folkpool Quadra pool 4x8m med grå mosaik liner

Enklare och smartare montering

Med Folkpool Quadra får du en enkel poolmontering och en pool som passar nästan alla typer av tomter.

Med ett baddjup på 1,4 m, blir denna pool idealisk för såväl badlek som simträning.

Folkpool Classic började tillverkas 1968 och är i dag Sveriges mest sålda pool. Den klassiska trä-stomme har utvecklats och förbättrats flera gånger genom åren.

Folkpool Quadra är en poolstomme uppbyggd med väggreglar, bottenreglar och poolplywoodskivor i tryck­impregnerad furu, varmförzinkade stålkonsoler och beslag, vilket ger maximal kraftfördelning mellan reglarna. Konstruktionen ger dig en extremt långlivad pool, som står emot såväl fukt som ensidigt marktryck på bästa möjliga sätt.

Vid montering behöver du inga extra utrymmen för montagearbete på utsidan, tack vare att poolen byggs utifrån och in. Dessutom sparar du både tid och pengar eftersom det behövs mindre mängd singel att fylla upp gropen med och mindre schaktarbete. När poolen byggts ner i gropen syns endast sargen över markytan, vilket ger ett mycket elegant resultat.

Pooler i trä har funnits i Sverige sedan 60-talet och är fortfarande bland de vanligaste poolkonstruktionerna på marknaden. Beställer du pool av Folkpool får du en träpool konstruerad för lång hållbarhet med en robust konstruktion som passar alla tomter.

I våra pooler använder vi furu impregnerad med NTR-A klassat impregneringsmedel. Med Folkpool dräneringsmetod och återfyllning får du även bästa förutsättningar för mycket lång livslängd.

Ibland får vi frågan förzinkat eller galvat?

Det skiljer mycket i rostskydd mellan olika kvalitéer på förzinkningar av plåtdetaljer. Det som ger dig mycket lång hållbarhet för din nedgrävda pool är just varmförzinkning med extra tjockt zinkskikt.

Folkpools konsoler och beslag i träkonstruktionen är "doppgalvaniserade” efter bearbetning. Det är dessutom självläkande vid mekaniska skador på ytskiktet till skillnad mot tunt zinkskikt.

Folkpool pool quadra classic trästomme för alla typer av tomter

Konstruktion i mark kan lämnas 40 cm fristående, utan återfyllning, vilket är bra om man skall bygga altan runt poolen.

 • Reglar och plywood av tryckimpregnerad furu.
 • Kraftiga bottenreglar.
 • Behöver ingen gjuten bottenplatta.
 • Passar även kuperade tomter.
 • Baddjup 1,4 m.
 • Bräddavlopp, inlopp och LED poolbelysning samt isolerande väggmatta och kraftig bottenmatta väljer du separat i utförande och färg efter dina önskemål.

Många storlekar och badjup på 1,4 m

Här finner du ett litet axplock av vanliga storlekar, där 4 x 8 m är ett populärt val. Med sin flexibla stomme kan du få Folkpool Quadra i nästan vilken storlek som helst. Quadra har ett baddjup på 1,4 m, vilket är idealiskt för dig som vill ha sköna bad, lek och simträna.

 • 3 x 4,5 m
 • 3 x 6 m
 • 3,5 x 6,5 m
 • 4 x 7 m
 • 4 x 8 m
 • 4 x 10 m
 • 4,5 x 8,5 m
 • 5 x 10 m
 • 6 x 12 m
Folkpool Quadra standard poolstorlekar med trästomme