Folkpool Quadra Favoritpoolen sedan 1968
Pool pooltrappa poolliv

Folkpool Quadra pool 4x8m med blå mosaik liner

Träpoolen att lita på

Enkel, flexibel och smart träkonstruktion

Den klassiska trästommen har utvecklats och förbättrats flera gånger genom åren - allt för att ge dig en enkel, flexibel och smart pool. Oavsett om du väljer att ha poolen i eller ovan mark kan du anpassa den efter dina önskemål.

Quadra träpoool har en unik konstruktion som ger dig extra styrka och en enklare och smartare montering. I poolbyggaren kan du klicka dig vidare bland våra pooler, välja de delar du vill ha och få fram ett pris enligt dina önskemål.

För alla typer av tomter

Quadra träpoolen ger dig enklare och smartare montering

Med Folkpool Quadra får du en enkel poolmontering och en pool som passar nästan alla typer av tomter.

Folkpool Quadra finns i två utföranden:

 1. En som monteras i mark
 2. En som kan stå helt eller delvis ovan mark

Oavsett om du väljer att ha poolen i eller ovan mark kan du anpassa poolen efter dina önskemål. Med ett baddjup på 1,4 m, blir denna pool idealiskt för såväl badlek som simträning.

Vid val av en ovanmarksmodell behövs ingen gjutning av poolen. Ovan mark är också det perfekta valet för sluttningstomter eller där man helt enkelt inte kan gräva ner poolen. 

Folkpool Classic började tillverkas 1968 och är i dag Sveriges mest sålda pool. Den klassiska trä-stomme har utvecklats och förbättrats flera gånger genom åren.

Folkpool Quadra är en poolstomme uppbyggd med väggreglar, bottenreglar och poolplywoodskivor i tryckimpregnerad furu, varmförzinkade stålkonsoler och beslag, vilket ger maximal kraftfördelning mellan reglarna. Konstruktionen ger dig en extremt långlivad pool, som står emot såväl fukt som ensidigt marktryck på bästa möjliga sätt.

Vid montering behöver du inga extra utrymmen för montagearbete på utsidan, tack vare att poolen byggs utifrån och in. Dessutom sparar du både tid och pengar eftersom det behövs mindre mängd singel att fylla upp gropen med och mindre schaktarbete. När poolen byggts ner i gropen syns endast sargen över markytan, vilket ger ett mycket elegant resultat.

Pooler i trä har funnits i Sverige sedan 60-talet och är fortfarande bland de vanligaste poolkonstruktionerna på marknaden. Beställer du pool av Folkpool får du en träpool konstruerad för lång hållbarhet med en robust konstruktion som passar alla tomter. I våra pooler använder vi furu impregnerad med NTR-A klassat impregneringsmedel. Med Folkpool dräneringsmetod och återfyllning får du även bästa förutsättningar för mycket lång livslängd.

Folkpool pool quadra classic trästomme för alla typer av tomter
 • Reglar och plywood av tryckimpregnerad furu.
 • Kraftiga bottenreglar.
 • Behöver ingen gjuten bottenplatta.
 • Passar även kuperade tomter.
 • Baddjup 1,4 m.
 • Bräddavlopp, inlopp och LED poolbelysning samt isolerande väggmatta och kraftig bottenmatta ingår.

Två olika konstruktioner: en för montage i mark och en för ovan mark:

 1. Konstruktion ovan mark kräver återfyllnad 30 cm.
 2. Konstruktion i mark kan lämnas 40 cm fristående, utan återfyllning, vilket är bra om man skall bygga altan runt poolen.

Lång hållbarhet för din pool

Ibland får man frågan förzinkat eller galvat?

Det skiljer mycket i rostskydd mellan olika kvalitéer på förzinkningar av plåtdetaljer. Det som ger dig mycket lång hållbarhet för din nedgrävda pool är just varmförzinkning med extra tjockt zinkskikt.

Folkpools konsoler och beslag i träkonstruktionen är "doppgalvaniserade” efter bearbetning. Det är dessutom självläkande vid mekaniska skador på ytskiktet till skillnad mot tunt zinkskikt.

Ditt hållbara miljöval

Väljer du trä med lång hållbarhet, väljer du ett bra val för miljön och det gäller även om du väljer en träprodukt som är impregnerad. De träskyddsmedel som vi använder är godkända av kemikalieinspektionen i enlighet med EU:s Biocidförordning.

En träprodukt som har tillverkats enligt Nordiska Träskyddsrådet kvalitetssystem och märks med NTR-A har en lång teknisk livslängd. Trä ger dessutom en låg energibelastning vid produktion och vid återvinning ger den energi tillbaka, det kallar vi ett för hållbart miljöval.

Många storlekar och badjup på 1,4 m

Här finner du ett litet axplock av vanliga storlekar, där 4 x 8 m är ett populärt val. Med sin flexibla stomme kan du få Folkpool Quadra i nästan vilken storlek som helst. Quadra har ett baddjup på 1,4 m, vilket är idealiskt för dig som vill ha sköna bad, lek och simträna.

 • 3 x 4,5 m
 • 3 x 6 m
 • 3,5 x 6,5 m
 • 4 x 7 m
 • 4 x 8 m
 • 4 x 10 m
 • 4,5 x 8,5 m
 • 5 x 10 m
 • 6 x 12 m

Quadra storlekar ovan mark:

 

 • 3 x 4,5 m
 • 3 x 6 m
 • 3,5 x 6,5 m
 • 4 x 8 m
Folkpool Quadra standard poolstorlekar med trästomme

Folkpool Quadra standard poolstorlekar med trästomme