POOL MED HÖGISOLERANDE FÖRMÅGA

Thermopool Dura

Fyrkantiga poolen Thermopool Dura ger dig bästa passform och bäst skydd med högisolerande förmåga.

Om du önskar dig en pool med ett större baddjup eller ett udda mått så är Thermopool lösningen för dig. Thermopool har en flexibilitet som få pooler påmarknaden kan mäta sig med.

I poolbyggaren kan du klicka dig vidare bland Thermopool Dura pooler, välja de tillbehör du vill ha och få fram ett pris enligt dina önskemål. Bygg direkt i poolbyggaren

Minska värmeförlust, förläng badsäsong

Välisolerade pooler är något vi kommer att få se mer av eftersom det både minskar värmeförlusten och förlänger badsäsongen. Thermopool från Folkpool har 10 cm tjock isolering i form av polystyren och har ett U-värde* (isoleringsvärde) på bara 0,33 W/m²K definitivt ett energismart val för den som funderar på att köpa en pool.

Skriv tabellbeskrivning här

Resultat från mätningen:

U-värde

Thermopool Dura och Bas

0,33W/m²K

Träpool Quadra, Octo och Garden

2,5 W/m²K

Plåtpool Superzink

5,8 W/m²K

Folkpool Thermopool Dura

BÄSTA PASSFORM OCH SKYDD

Pool ovan mark och nedgrävd

Thermopool dura minskar betongåtgången och ger ett komplett skydd av insidan.

Thermopoolen Dura kan du gräva ner i mark och montera fristående ovan mark. Detta gör att du kan anpassa Dura poolen till nästan alla typer av tomter och passar extra bra på sluttande tomter. Du kan bygga polen i så gott som vilken storlek du önskar, tack vare stommens uppbyggnad.

Poolen består nämligen av en stomme av polystyrenblock som fylls med betong och armering. Med dessa block, som är tillverkade i Sverige, kan du minska din betongåtgång med hela 10 % jämfört med tidigare modeller.

Folkpool pool thermopool
  • Densitet insida block:ca 70kg/m3.
  • Densitet övrigt block: ca 30kg/m3. EPS kvalitet: S200.
  • Tryckhållfasthet insida block:600 kPa vid 10% deformation enligt SS EN 13163. EPS kvalitet: S600.
  • Mycket stark konstruktion.
  • Välisolerad och hållbar.
  • Flexibel konstruktion och kan byggas i nästan vilken storlek som helst.
  • Monteras i mark eller fristående.
  • Bra val till sluttande tomter.
  • Vägghöjd på 1,5 m och baddjup upp till 1,45 m.


Blocken är framtagna för pooler och har extra bra passform. En extra hård insida skyddar din pool mot avtryck och skador på poolväggarna. Blockens utsida har dräneringsspår, vilket gör att du inte behöver installera extra dräneringsmatta. För att underlätta installationen ännu mer finns även spår för de horisontella armeringsjärnen i blocken.

Botten- och väggarmeringen sammanfogas före gjutning vilket gjort att vi kunnat hållfasthetsberäkna stommen. Bräddavlopp, inlopp och LED poolbelysning samt isolerande väggmatta och kraftig bottenmatta väljer du separat i utförande och färg efter dina önskemål.


flexibel poolstomme

Storleken som passar just dig

Med sin flexibla stomme kan du få poolen i nästan vilken storlek som helst.

Thermopool Dura poolstommar ger dig en vägghöjd på 1,5 m med sitt unika spegelbräddavlopp får man dessutom extra baddjup upp till 1,45 m. Poolbyggaren hjälper dig att design din drömpool, klicka här för att prova dig fram. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Axplock av vanliga storlekar av Thermopool Dura