Folkpool Thermopool Dura Kostnadseffektiv och energismart

Folkpool Thermopool Dura

Pool med högisolerande förmåga

Bästa passform och skydd

Fyrkantiga poolen Thermopool Dura ger dig bästa passform och bäst skydd med högisolerande förmåga.

Om du önskar dig en pool med ett större baddjup eller ett udda mått så är Thermopool lösningen för dig. Thermopool har en flexibilitet som få pooler påmarknaden kan mäta sig med.

I poolbyggaren kan du klicka dig vidare bland våra pooler, välja de delar du vill ha och få fram ett pris enligt dina önskemål.

Pool ovan mark och nedgrävd

Thermopool dura minskar betongåtgången och ger ett komplett skydd av insidan.

Thermopoolen Dura kan du gräva ner i mark och montera fristående ovan mark. Detta gör att du kan anpassa Dura poolen till nästan alla typer av tomter och passar extra bra på sluttande tomter.

Du kan bygga polen i så gott som vilken storlek du önskar, tack vare stommens uppbyggnad. Poolen består nämligen av en stomme av polystyrenblock som fylls med betong och armering. Med dessa block, som är tillverkade i Sverige, kan du minska din betongåtgång med hela 10 % jämfört med tidigare modeller.

Blockens utsida har dräneringsspår, vilket gör att du inte behöver installera extra dräneringsmatta. För att underlätta installationen ännu mer finns även spår för de horisontella armeringsjärnen i blocken.

Botten- och väggarmeringen sammanfogas före gjutning vilket gjort att vi kunnat hållfasthetsberäkna stommen. Bräddavlopp, inlopp och LED poolbelysning samt isolerande väggmatta och kraftig bottenmatta ingår vid beställning av Thermopool Dura.

  • Densitet insida block:ca 70kg/m3.
  • Densitet övrigt block: ca 30kg/m3. EPS kvalitet: S200.
  • Tryckhållfasthet insida block:600 kPa vid 10% deformation enligt SS EN 13163. EPS kvalitet: S600.
Folkpool pool thermopool

 

Blocken är framtagna för pooler och har extra bra passform. En extra hård insida skyddar din pool mot avtryck och skador på poolväggarna.

  • Mycket stark konstruktion.
  • Välisolerad och hållbar.
  • Flexibel konstruktion och kan byggas i nästan vilken storlek som helst.
  • Monteras i mark eller fristående.
  • Bra val till sluttande tomter.
  • Vägghöjd på 1,5 m och baddjup upp till 1,45 m.


Energismart lösning och bra miljöval

Vi vill göra det lätt för dig som kund att välja hållbara lösningar till din pool. Därför arbetar vi med koncepten energismart och bra miljöval.

För att uppfylla kriteriet energismart och bra miljöval anser vi att en pool måste vara väl isolerad. Vi har därför låtit göra en energiberäkning för att få fram ett isoleringsvärde (U-värde) på olika poolstommars väggar.

Utfallet från beräkningen påvisar att isoleringsvädet varierar stort mellan olika stommar. Inte helt överraskande får Thermopool det bästa värdet. Läs mer om undersökningen via länken till höger.

Upp till 80% av värmeförlusten stiger rakt upp. Därför är det extra viktigt att täcka poolen. Ett pooltak både bevarar värmen i poolen och hjälper dig att ta vara på värmeutstrålningen från solen, likt ett växthus. Viktigt är att du får njuta av din pool och värmen länge.

Välj den storleken som passar just dig

Med sin flexibla stomme kan du få poolen i nästan vilken storlek som helst.

Thermopool Dura poolstommar ger dig en vägghöjd på 1,5 m med sitt unika spegelbräddavlopp får man dessutom extra baddjup upp till 1,45 m.

Poolbyggaren hjälper dig att design din egen pool, klicka här för att prova dig fram. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Axplock av vanliga storlekar av Thermopool Dura