PERFEKT FÖR MINDRE TOMTER

Långsmala poolen

Med en långsmal pool får du möjligheten att montera en pool på en liten yta.

Dessutom kan du med enkla medel uppgradera den med det som behövs för att skapa förutsättningar till extra mycket badglädje. En mindre pool kan vara lång och smal vilket även ger dig större förutsättningar för den ultimata simträningen

Familjen Feldth Håpnes har en långsmal pool i sin trädgård, perfekt integrerad med husets mått. Vi besökte dem för att höra hur de har det.

I poolbyggaren kan du klicka dig vidare bland Thermopool Dura pooler, välja de tillbehör du vill ha och få fram ett pris enligt dina önskemål.

En avlång pool i symetri med huset

Hur används poolen?

Både min fru och jag använder poolen som träningsredskap. Min fru simmar hela längder och utnyttjar dess fulla längd medan jag på senare tid använt mig mer av folkpools swimtrainer.

Swimtrainer är helt fantastiskt och ger verkligen rejält med träning och man kan också fokusera på teknik i simtag och andning.

Att ha en pool hemma förenklar också livspusslet då jag inte behöver planera att åka iväg till en simhall och tänka på deras öppettider eller restriktioner. 2 minuter efter jag bestämt mig för att ta ett simpass så kan jag göra det.

Jag kan också simma även om min fru är borta på jobb och jag är hemma ensam med barnen som är för små för att lämnas hemma själva om jag vill i väg och träna.

För att maxa dina träningsmöjligheter i en långsmal pool kan du enkelt använda dig av en swimtrainer. Med en swimtrainer simtränar du enkelt utan vändningar även i mindre pooler.

Ni använder poolen även under de kalla delarna av året, hur gör ni med poolen då?

Vår poolmodell är väldigt välisolerad och tillsammans med taket så släpps inte mycket värme ut. Vi kör så länge vi kan hålla temperaturen uppe vilket blir fram till runt slutet av november/ början av december. Det är väl dock mest jag som utnyttjar den då. Men det har sin charm att ha frost på utemöblerna och hoppa ner i 30-gradigt vatten.

Er pool har måtten 2,5x8 meter, varför valde ni att bygga med dessa mått?

Vi har en sluttningstomt så vi hade inte alltför stor yta att leka med. Vi ville ha en terass som var lika bred som huset och vi ville ha en pool som var så lång som möjligt för vi gillar motionssim.

Bredden från huset till sluttningen på tomten var ca 6 meter, vilket då kunde ge oss en kvadratisk del vid husets överhängande del vilket skapar fin symmetri.

Angående längden så ville jag ha lite marginal till husets bredd så 8 meter blev ett bra mått. Så det korta svaret: måtten blev satta för att maximera den yta vi hade tillgänglig för att skapa en symmetrisk och vacker lösning som passade våra önskemål.

Välisolerad långsmalpool

Välisolerade pooler är något vi kommer att få se mer av eftersom det både minskar värmeförlusten och förlänger badsäsongen.

Långsmala pooler med Thermopool blocken har 10 cm tjock isolering i form av polystyren och har ett U-värde* (isoleringsvärde) på bara 0,33 W/m²K definitivt ett energismart val för den som funderar på att köpa en pool.

Skriv tabellbeskrivning här

Resultat från mätningen:

U-värde

Thermopool Dura och Bas

0,33W/m²K

Träpool Quadra, Octo och Garden

2,5 W/m²K

Plåtpool Superzink

5,8 W/m²K

Folkpool Thermopool Dura långsmala pooler

Långsmala pooler finns i två storlekar 2,5 x 8 m samt 3 x 10 m. Thermopool Dura ger dig en vägghöjd på 1,5 m med sitt unika pegelbräddavlopp får man dessutom extra baddjup upp till 1,45 m.