Historien bakom Jacuzzi

Året är 1900. Ett nytt sekel har precis tagit sina första vacklande steg. Lyckligt ovetande om de två världskrig som ruvar i horisonten.

Vid Ellis Island, New York stiger sju italienska bröder i land. Precis som många andra emigranter hoppas de på en bättre framtid i det nya hemlandet.

Bröderna Jacuzzi

Kännetecknande för bröderna Jacuzzi är deras uppfinningsrikedom och entreprenörskap.

Bröderna blir som många andra vid den här tiden fascinerade av flygplan. De uppfinner en helt ny propeller och världens första monoplan. De ger sig även in i jordbruksbranschen men det är för sina Jacuzzibadkar de slutligen blir världsberömda.

En reumatisk son

En av brödernas son drabbas av reumatisk artros vid 15 månaders ålder.

Den lilla pojken lider svårt av sina smärtor. Det enda som lindrar är vattenterapi. Eftersom bröderna tillverkar pumpar får pojkens pappa Candido en idé. Att använda pumparna för att skapa ett bubbelbadkar hemma i familjens badkar.

Massagen pojken får av bubbelbadkaret lindrar hans smärta och han växer upp till en aktiv ung man. Pappa Candido förstod tidigt att fler borde ha nytta och glädje av en Jacuzzibehandling. Därför utvecklar han en pump för hemmabruk. 1955 lanseras en portabel pump som gör varje badkar till ett Jacuzzibadkar. Resten är, som man brukar säga, historia.

Jetmunstycken

Jacuzzi uppfann och utvecklade massagebad till vad det är idag.

En fördel är deras unika massagemunstycken med en patenterad funktion som blandar in luft runt om hela jetstrålen och ger en mix av lika delar luft och vatten för optimal massageeffekt.

PowerPro®-serien är de mest utvecklade massagemunstyckena som erbjuds. De finns i flera modeller med olika egenskaper.

I dag finns ett brett sortiment av hälsofrämjande produkter för ökat välbefinnande. Från ångbad till avancerade spabad. De kännetecknas alla av utvecklad design, hög kvalitet och bra prestanda.